Riisipiirakka-munavoi-calzone

Suomalainen menestysresepti syntyi kun Katariina Vesterinen keksi Rostiksen. Kun luin ekaa kertaa tästä leivonnaisesta, en uskonut sen toimivan. Päätin kuitenkin että tätä on päästävä testaamaan. Rostiksia on ollut nyt jonkin aikaa myynnissä S-Ryhmän paistopisteillä, mutta ne ovat suuren kysynnän vuoksi olleet loppu aina kun olen käynyt niitä etsimässä.

Lue lisää Rostiksen tarinasta täältä

Koska olen niin malttamaton, päätin kokeilla tehdä niitä itse. Ja ne ovat parempia kuin ikinä olisin voinut uskoa. Meidän nelihenkinen perheemme tuhosi 12 kpl näitä yhden illan aikana. Nyt jaksaakin sitten odottaa, että pääsemme maistamaan niitä aitoja ja alkuperäisiä kun niitä kaupoista jossain vaiheessa saadaan.

Riisipiirakka-munavoi-calzone, 12 kpl

Tee edellisenä päivänä riisipuuro puuroriisipussin ohjeen mukaan. 12 kpl rostiksia tarvitaan 0,5 l riisipuuroa. Puuron tulee olla kylmää leipomisvaiheessa.

 • 3 kananmunaa
 • 100 g voita
 • Suolaa

Keitä munat kypsiksi ja jäähdytä. Sekoita pehmeä voi, haarukalla pilkotut Munat ja suola yhteen.

 • 1½ dl vettä
 • 1 rkl öljyä
 • 1 tl suolaa
 • 3 dl ruisjauhoja
 • 1 dl vehnäjauhoja
 1. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti.
 2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina lasin avulla ympyröitä.
 3. Kauli ympyrät ja laita jokaisen ympyrän keskelle 1 rkl riisipuuroa ja 1 rkl munavoita.
 4. Taittele ympyrät puoliksi ja painele reunat kiinni.
 5. Paista 225°c n. 10 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä.
 6. Uita valmiit tuotteet reilussa voissa ja siirrä hetkeksi jäähtymään leivinliinan alle. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit (9)

Hyviltä ja maistuvilta näyttävät ”rostiksesi”. Calzone-sanan muuttaisin taskuksi. Itse olen miettinyt aivan samaa, kun en ole vielä päässyt maistamaan Rostista. Entä sitten, kun jauhot pitäisi korvata gluteeenittomilla? Sellaista versiota aion kokeilla myös, että perheen toinenkin jäsen pääsee nauttimaan.

Gluteeniton onkin tosi hyvä idea, toivottavasti myös alkuperäinen valmistajakin ottaa tämän huomioon ja toisi jossain vaiheessa gluteenittoman vaihtoehdon markkinoille! 🙂

Nyt sitten kokeilin gluteenittomia riisipuuromunavoitaskuja. Sovelsin sinun jauhomääriäsi gluteenittomilla jauhoilla (Jytte, tumma) tehtäväksi eli vähensin. Oli helppo kaulita ja mukava tehdä. Riisipuuron tein kauramaitoon.
Tuli nannaa. Teen toistekin. Kokeilen erilaisia gluteenittomia jauhoja. Kiitos vinkkauksesta, että voi itse tehdä.

Kiitos palautteesta! Ja kiva kuulla että toimi! Olen joskus tehnyt itse riisipuuroa riisimaitoon ja se oli kyllä myös Ihanaa, kannattaa joskus kokeilla!

Paljonko muuten laitoit gluteenitonta jauhoa tähän määrään?

Hyvä idea! Varmaan tulee tehtyä. En itsekään ole vielä kaupasta löytänyt.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Näitä tullaan meillä tekemään jatkossakin!

Edes mennyt äitini teki 20v sitten oman version, helpottaakseen työtä ja tiskiä seuraavasti. Laittoi raakana kananmunaa ja voita kuumaan riisi tai ohrasuurimo puuroon, jonka sitten jäähdytti ja hyviä olivat piiraat! Hän oli karjalainen synt. 1914

Edes mennyt äitini teki 20v sitten oman version, helpottaakseen työtä ja tiskiä seuraavasti. Laittoi raakana kananmunaa ja voita kuumaan riisi tai ohrasuurimo puuroon, jonka sitten jäähdytti ja hyviä olivat piiraat! Hän oli karjalainen synt. 1914

Tämä kuulostaa todella hyvältä! Kyllä vanha kansa osasi <3

Kommentoi juttua: Riisipiirakka-munavoi-calzone

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X