Rocky Road puolessa tunnissa!

Paras osa vuodesta starttasi juuri! Joulun odotus! En voi hehkuttaa tätä tarpeeksi. Väitän, että kaltaiseni ihmiset tarvitsisivat joulukalenterin, mikä alkaisi elokuun ensimmäisestä. Viimeistään. Lupasin herkkupeppuiselle puolisolleni eilen väsätä Rocky Roadia. Meillä se on ollut perinteisesti jouluherkku, mutta koska jouluun on enää 52 päivää, lupasin että voin pistää jo ensimmäisen erän tulille. Kerrankos sitä… Tänä vuonna suunnitelmani oli muutenkin kokeilla paaaaljon erilaisia joulunameja ja pistää niitä pukinkonttiinkin vinot pinot. Saa nähdä jääkö se vain suunnitelmaksi..

Mutta sitten itse ohjeeseen. Rocky Road on valehtelematta helpoin joulunami. Siihen tarvitsee vain suklaata ja mitä kaapista sattuu löytymään: pähkinöitä, vaahtokarkkeja, kuivattuja hedelmiä, salmiakkia, keksejä, toffeeta, turkinpippureita.. IHAN MITÄ VAAN.. Joka kerta syntyy eri variaatio ja joka kerta se on yhtä hyvää. Yritin googlailla Rocky Roadin alkuperää, mutta en löytänyt siihen oikein lähdettä. Jos joku tietää asiasta jotain, niin kerro meille muillekin!

Näissä Rocky Roadeissa oli:

1 levy Fazerin sinistä
Pähkinöitä
Ranskanpastilleja
Jelly beanseja (Joita saatiin ulkomaan tuliaisiksi)

Muottina minulla oli Heirolin sydänkonvehtimuotti
Sulata suklaa mikrossa 20sek kerrallaan. Sekoita joka välissä. Varo ettei pala.
Rouhi täytteitä ja laita muotin pohjalle. Kaada suklaa päälle. Sekoita hieman esimerkiksi tökkimällä lusikan varrella.
Jäähdytä jääkaapissa 15-20min. Valmista syötäväksi!
HUOM! Jos sinulla ei ole konvehtimuottia, voit tehdä Rocky Roadin myös vuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada ensin muut täytteet ja lopuksi suklaa. Vuokaan tehdyn Rocky Roadin kannattaa antaa hyytyä hetken kauemmin jääkaapissa. Voit murtaa paloja käsin tai leikata puukolla.

 

DSC_0262

DSC_0270

VINKKI: Perinteisesti itse olen laittanut suklaan sekaan mikroon sulamaan nougatia. Kun nougatiin yhdistää mantelilastut, saat tee-se-itse Wiener Nougatia. Ainakin Maraboulla on nougatia patukoina. Yhtä suklaalevyä kohden olen laittanut 3 x 55g Nougatia. Nougatpatukan nimi on Dubbel Nougat! 

Frutti di Mutsi -blogia voi seurata myös muualla somessa, tässä linkit: PinterestInstagram ja Facebook!

Kommentit (15)

Aivan ihana ohje!! <3 menee kyllä heti kokeiluun! Mulle kans sellainen elokuusta alkava joulukalenteri, kiitos 😀 sulla on vain niin ihana blogi, lähes jokainen ohje on sellainen mitä itse on PAKKO päästä kokeilemaan. Tykkään hurjasti 🙂

Voi kiitos paljon <3 <3 :') Nämä kommentit on parhaita, ne saa päivän pelastettua ja tulee hyvä olo jatkaa tätä hommaa!! Kiitos tästä <3

Täytyykin alkaa pohtimaan ton jouluihmisten joulukalenterin lanseeraamista… 😉 😀

Heips, onnistuisikohan näiden teko muffinssi-vuokiin tai ainakin pieniin alumiinivuokiin.
Kiitos ohjeesta, pakko kokeilla 🙂
Terv. Maritta

En näe mitään syytä etteikö onnistuisi 🙂
Jos tarkoitat alumiinivuokilla sellaisia minikokoisia konvehtivuokia, niin niistä irtoaa ainakin todella hyvin. Itse tein joululahjoiksi näitä viime vuonna sellaisiin ja toimi täydellisesti 🙂
Luulisin että irtoaa muffinivuokistakin ihan hyvin. Kun noi jäähdyttää jääkaapissa, niin se suklaa muuttuu niin kovaksi, että ei kovin herkästi jää vuokaan kiinni. Muffinivuokia en kyllä ole testannut… Mutta luulisin 😀
Jos haluaa ja on välineet, niin suklaa kannattaa temperoida. Itse en ole sitä koskaan vielä tehnyt, mutta sillä saa sen suklaan takaisin kiiltäväksi ja se säilyy huoneenlämmössä paremmin 🙂

Missä muodossa se nougat on?

Siis se on ihan patukka, semmonen 55g. Mä en nyt kuolemaksenikaan muista mikä sen nimi on, mut oon menossa kohta kauppaan ja katson sen nimen ja laitan sulle kommenttia illalla 🙂

Kävipä minulla moka! Ei ihme etten löytänyt netistä Fazerin nougatia, kun se on maraboun tekemä 😀
Anteeksi! Eli Maraboun ”dobbel nougat” nimellä löytyy kaupoista niitä nougat patukoita 🙂

Ja vielä kerran pieleen 😀 Eli DUBBEL nougat ja siis Maraboun!

Kuinka iso satsi tästä tuli?

12 kpl tuli noita sydämenmuotoisia ja sit kaadoin loput leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.. Et olisko tosta tullut pari muotillista, jos muotteja olisi ollut enemmän 🙂

Rocky road-karkit keksittiin 1800-luvun puolivälissä Australiassa. Kun pitkän merimatkan aikana pilaantuneet ainekset piti saada myytyä, ne sotkettiin paikallisten pähkinöiden kanssa ja lisättiin halpaa suklaata peittämään totuus. Tähän tietoon olen ainakin aiemmin törmännyt historiankirjoissa, toki historiajan on aina tulkintaa, joten asiasta voidaan olla montaa mieltä.

Internetistä löysin samaan faktaan nojaavan kakkufirman sivuston, tsekkaappas sieltä: http://www.cakesmiths.com/5_things_you_didn't_know_about_rocky_road
He myös kertovat sivullaan, että nimi Rocky road tulisi mainareiden ”kivisestä tiestä” kullankaivuussaan.

Mahtavaa!!! KIITOS tästä!! 🙂
Käynkin lukemassa ton heti!!

Kommentoi juttua: Rocky Road puolessa tunnissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X