Sadepäivän puuhaa lasten kanssa!

Pitkä helleputki päättyi tänään kauan odotettuun sateeseen. Vesi on minun elementtini, ja rakastan suunnattomasti tätä ihanaa viileyttä ja sateen ropinaa ikkunoissa. Meidän lapset ovat tänäänkin ulkoilleet paljon, mutta on ymmärrettävää, ettei sateessa voi leikkiä ulkona koko päivää, niin kuin he muuten ovat tänä kesänä olleet.

Päätin tehdä pientä koostetta siitä, miten lasten kanssa saa sadepäiviin puuhaa sisälle, sillä Supersään mukaan näitä sadepäiviä siintää edessämme useampia.

Piknik olohuoneessa on hauskaa ja erilaista tekemistä. Lapset innostuvat kovin, kun saavat itse valmistaa keittiössä eväät, jotka sitten nautitaan olohuoneessa viltin päällä istuen. Halutessaan telkkarista voi laittaa vielä ohjelmaa pyörimään, mutta sekään ei ole välttämätöntä.

Piknikin jälkeen voi olkkariin rakentaa sohvatyynyistä majan. Majassa on kiva istua lukemassa kirjaa, ja maja myös laittaa mielikuvituksen valloilleen, jolloin leikit saavat tulta alleen aivan uudella tavalla.

Leffahetki poppareineen on ihanaa tekemistä sadepäivinä. Meillä siis olohuoneessa ei normaalisti syödä, joten kaikki erilainen innostaa lapsia valtavasti.

Sadepäivinä on myös aikaa selvitellä nukkien takkutukkia ja ponien harjoja ja häntiä. Testasin aikanaan kuusi erilaista tapaa saada nukkien hiukset selviksi, ja niistä onkin helppo valita mieleisensä tapa ja antaa nukeille uutta ilmettä.

DC-Fixin jämistä saa tehtyä ihania sisustuselementtejä vaikka lastenhuoneeseen. Itse tein lastenhuoneen kaappien oviin tälläisen puun DC-Fixistä kun muutimme tähän taloon, ja puu on edelleenkin paikallaan. Se on säilynyt vuosien varrella erinomaisen hyvin, paremmin kun useimmat sisustustarrat, joita meidänkin kodeissamme on ollut vuosien aikana lukuisia.

Vesivärit ja värittäminen toimii aina. Värityskuvia löytyy miljoonia googlaamalla, ja niitä löytyy myös aikuiseen makuun. Tässä esimerkiksi ilmaisia versioita aikuisten värityskuvista. Lapsille löytyy kun hakusanaksi laittaa coloring pictures ja aiheen, esimerkiksi Super Mario tai vaikka LOL Surprise, mitkä meillä ovat tällä hetkellä muodissa.

Helppo tarramuistipeli syntyy yhdessä lasten kanssa tehden, ja lisäksi se on kätevä ottaa mukaan myös autoreissuille. Palat pysyvät tarrojen avulla hyvin paikoillaan, ja pelaaminen autossa lyhentää matkaa tuntuvasti.

Tässä kooste sadepäivänvinkeistä vuonna 2016, kun lapseni olivat neljä vuotta nuorempia. Useimmat näistä sopivat sekä pienemmille, että kouluikäisillekin lapsille, sillä näissä hommissa vain mielikuvitus on rajana!

Lopuksi vielä vinkit keväällä julkaisemastani postauksesta, missä on mainittu hauskaa tekemistä sisälle lasten kanssa koronan keskellä. Olen listannut tähän mukaan myös kivoja puhelinapplikaatioita, mitä lasten on helppo pelata ja oppia samalla.

Mitä teillä tehdään sadepäivinä?

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Sadepäivän puuhaa lasten kanssa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X