Sadepäivän virikkeitä: Teema-piknik!

frozen-teema-juhlat-1-1

Olen viime aikoina lukenut monesta eri paikasta kyselyjä siitä, mitä tehdä lasten kanssa sisällä kun ulkona on niin huono keli. Siis silloin kun sinne meneminen on täysin pois laskuista. Siitä syntyi ajatus pieneen postaussarjaan, missä jaan ideoita mitä hauskaa tehdä kotona, sisällä ja pienellä budjetilla.

En osaa tässä vaiheessa sanoa kuinka monen jutun sarja tästä tulee, mutta ainakin muutamia juttuja minulla on korvan takana ja ne kaikki minä aion teillekin jakaa.

frozen-teema-juhlat-5

Frozen: Teema on valittu

Tyttäreni rakastaa Frozenia joka solullaan ja siitä ajatus tähän lähti. Hän halusi pitää juhlat ja minä ajattelin, että miksi ei, eihän tässä nyt ole muutakaan. Tällä kertaa juhlissamme ei ollut vieraita, mutta saimme ihanan piknikin lastenhuoneeseen aikaan kolmestaankin. Ja ensi kerralla kutsumme myös kavereita mukaan.

Poikani on myös hieman Frozen-fani ja hän leikkiikin usein Olafia tai Sveniä mutta epäilenpä että mastermindina tässä on kuitenkin toiminut Prinsessa Elsamme. Yleensä tuo pieni mies on leikeissä ”tua” tai ”po”, eli Minioneista Stuart tai Bob, mutta hän on viisas poika ja osaa luovia sisarensa ohjatessa leikkejä. Veikkaan kuitenkin, että kuukausien mennessä eteenpäin tähänkin tulee muutos. Ja seuraavan kerran kun pidämme lastenhuonepiknikiä, saa meidän Minioni päättää teeman. Nyt teemaksi valittiin kuitenkin Frozen.

Saimme ihanasti kulumaan koko päivän projektin parissa. Aamupäivällä ennen lounasta teimme keksit ja pikkumiehen päiväuniaikaan koristelimme ne Prinsessa Elsan kanssa. Elsan kärsivällisyys kuitenkaan ei riittänyt kuin yhteen keksiin, joten minä, eli Prinsessa Anna hoidin homman loppuun.

frozen-teema-juhlat-2

Keksien tekeminen oli hurjan hauskaa molempien mielestä.

frozen-teema-juhlat-3

Ei ole tuo pursottaminen minun pala kakkua, mutta onneksi lasten mielestä ne olivat erittäin onnistuneita.. Haha!!

frozen-teema-juhlat-7

Kunniavieraamme istui keksien vieressä juhlapiknikin ajan.

Päivällisen jälkeen puimme Elsa-nukelle juhlakoltun ja katoimme pöydän lastenhuoneeseen. Mehu tarjoiltiin teemaan sopivan värisestä pullosta ja keksit katettiin lautaselle kunniavieraamme, eli Elsa-nuken viereen. Teeman mukaisesti soitimme Frozen-laulukirjalla Let It Go:ta ja lauloimme hartaasti mukana… Osittain Suomeksi ja osittain englanniksi.

frozen-teema-juhlat-9

Let it go:ta laulettiin tunteella!

frozen-teema-juhlat-8

Elsa-nukkekin sai maistaa keksejä!

Juhlat ja koko päivän kestänyt yhdessä tekeminen oli ihana juttu. Nautin itsekin siitä koko sydämestäni. Etenkin kun näin miten onnelliseksi se teki lapseni. Tämä ”leikki” tulee jäämään meidän perheeseen niin pitkäksi aikaa kun lapseni sitä haluavat. Ihanaa ajanvietettä kylmiin ja koleisiin päiviin.

frozen-teema-juhlat-11

Wilman.. Siis Elsan mielestä myös huoneen seinällä oleva taulu piti kuvata.

frozen-teema-juhlat-10

Juhlien päätyttyä kunniavieraamme meni omaan sänkyynsä nukkumaan.

Ideaa voi jatkojalostaa loputtomiin

Viidakko, merirosvo, minion, prinsessa, autiosaari, rantaloma, lentokone, muumi, Harry Potter, hullun hatuntekijän teekutsut… Teemoja joiden ympärille tämä idea on helppo tehdä. Mielikuvitus vain on rajana. Jokainen voi tehdä ideasta yhdessä lasten kanssa omanlaisensa. Ja kuinka ihana on nähdä se lasten aito onnellisuus ihanan päivän jälkeen. Tästä puhutaan vielä pitkään.

Tämä tekeminen ei rajoitu vain kotiin. Vaan tätä voi tehdä päiväkodeissa, kouluissa ja tietenkin mummon kanssa mummolassa.

Ja mikä parasta: tämä ei maksa mitään. Tai no keksien verran. Ja tarjoilut piknikillä voi olla mitä vain. Kurkkutikut, porkkanat ja dippi, tai valmiit voileivät välipala-aikaan. Tai jos haluaa leipoa, niin sämpylät, juustosarvet ja nakkipiilotkin ovat suhteellisen nopea tehdä yhdessä lasten kanssa. Ihan mitä vain mitä kaapista löytyy ja valmistuu helposti sekä maistuu lapsille. Piknik-eväiden valmistaminen yhdessä on iso osa tätä leikkiä. Lisää hauskuutta hommaan saa askartelemalla merirosvohatut tai kruunut, tai mitä vain teemaan sopivaa.  Ihanaa piknikiä!

FROZEN-KEKSIT (Päällystettävät pikkuleivät):

Pikkuleivät on valmistettu puolittamalla tämä Kinuskikissan resepti. Keksejä puolitetusta ohjeesta tuli nelisenkymmentä. Maustoin pikkuleipätaikinan vaniljalla. Osasta teimme täytekeksejä joiden väliin laitoimme appelsiinimarmeladia. Osan päällystimme tomusokerikuorrutteella.

TOMUSOKERIKUORRUTE:

2 rkl Sitruunamehua
3 rkl Voita
Tomusokeria niin paljon, että massa on pursotettavaa, mutta paksuhkoa (5-6 dl)
Sinistä elintarvikeväriä

Sekoita kaikki keskenään. Pursota pursotinpussilla tai leikkaa pakastepussista kulma pois ja pursota sillä.

Pinnalla kakkukoristeströsseleitä.

 

Kommentit (2)

Heippa. Saanko kysyä mistä nuo ihanat keksimuotit on hankittu? 🙂

Isompi lumihiutale löytyi messuilta ja pienempi on sokerimassamuotti 🙂 Perhonen ja sydän on tullut jonkun kakkulehden mukana 🙂

Kommentoi juttua: Sadepäivän virikkeitä: Teema-piknik!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X