Savuporokeitto

Uuden vuoden aatto on ihana juhla ja siihen on jotenkin joulun jälkeen ihana panostaa. Tein tällä kertaa juustoista savuporokeittoa lounaaksi kun sisareni tuli käymään, ja kaikki rakastuivat tähän tuhtiin mutta eleganttiin lounaaseen.

Juustoinen savuporokeitto

  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 250 g herkkusieniä
  • Iso sipuli
  • 250 g Koskenlaskija Savuporoa
  • 1,3 l vettä
  • 2 dl Emmentalraastetta
  • 2-4 rkl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kermaa
  • 2 Lihaliemikuutiota tai 3 rkl riistafondia

  1. Pilko sipuli, sienet ja savuporo pieneksi silpuksi.
  2. Kuullota sieniä ja sipulia pienessä määrässä voita tai öljyä.
  3. Lisää vesi ja riistafondi ja odota että se kiehuu.
  4. Lisää veteen sekoitettu vehnäjauho kiehuvaan keittoon. Lisää ensin 2 rkl, voit lisätä myöhemmin lisää jos kaipaat paksumpaa keittoa.
  5. Lisää joukkoon juustot ja anna sulaa kunnolla.
  6. Tässä kohtaa voit lisätä vehnäjauhoja jos keitto on liian ohutta.
  7. Lisää poro ja anna kiehua muutama minuutti.
  8. Lisää lopuksi kerma ja tarkasta maut. Mausta tarvittaessa suolalla.
  9. Tarjoile ruiskrutonkien kera

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Savuporokeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X