Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savuporokeitto

Savuporokeitto on samettinen sosekeitto, joka valmistuu nopeasti myös arki-iltana. Täyteläisen maun salaisuus piilee sulatejuustossa. Kylmäsavuporo ja sulatejuusto ovat klassinen ja vastustamaton makupari.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savuporokeitto

  • 1 sipuli
  • 400 g porkkanoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 250 g sulatejuustoa
  • 100 g kylmäsavupororouhetta
  • ¼ tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 g kylmäsavupororouhetta
  • 4 oksaa tuoretta timjamia

Valmistusohje

Savuporokeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele 400 grammaa porkkanoita, 200 grammaa palsternakkaa ja sata grammaa juuriselleriä. 
  2. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, palsternakka ja juuriselleri. Paista vielä pari minuuttia. Lisää litra vettä, lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Poista laakerinlehti.
  3. Lisää joukkoon 250 grammaa paloiteltua sulatejuustoa ja soseuta keitto. Mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Kuumenna. Lisää lopuksi 100 grammaa savupororouhetta.
  4. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele savupororouheella sekä tuoreella timjamilla.

Vinkki! Tarjoa savuporokeitto tuoreiden sämpylöiden kera.

savuporokeitto

Lue myös Anna.fi: Paahtunut kasvissose-porokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savuporokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.