Seitsemän seitireseptiä – edullisia ja helppoja kalaruokia!

Seiti on herkullinen kala ja sitä saa kaupoista suhteellisen edullisesti. 400 g pakasteseitiä maksaa alle kolme euroa, ja siitä voi tehdä mitä ihanampia herkkuja hyvinkin pienellä vaivalla. Seitireseptejä ei juurikaan tule vastaan somessa jostain syystä, vaikka kala on herkullinen ja monikäyttöinen.

Tähän postaukseen koostin 7 reseptiä, mitä meillä käytetään. Seitsemän herkullista tapaa lisätä kalan syöntiä helposti ja vaivattomasti. Ja mikä parasta, miedonmakuinen seiti maistuu nirsoillekin lapsille!

JUUSTOINEN UUNISEITI, 4 annosta

  • 400 g Pakasteseitiä
  • 2 prk Ruokakermaa
  • 2 dl Juustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria

 

  1. Laita jäinen kala voideltuun vuokaan.
  2. Mausta pinnasta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada kermat päälle ja lopuksi juustoraaste.
  4. Paista uunissa 200 C n. 30 min, tai kunnes kala on kypsä ja saanut kauniin värin pintaan.
  5. Tarjoile perunoiden tai riisin ja kasvisten kanssa.

SEITIKEITTO, 4 annosta

  • 400 g Pakasteseitiä
  • 3 pss Juuressuikaleita (a 280g)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 prk Ruokakermaa
  • pippuria
  1. Laita kaikki muut ainekset kattilaan paitsi kerma.
  2. Kiehauta 15 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.
  3. Kaada joukkoon lopuksi kerma, kiehauta nopeasti ja maista maut.
  4. Lisää tarvittaessa mausteita.

KUOHKEAT KALAPIHVIT, 4 annosta

  • 400 g Pakasteseitiä
  • 1 dl Korppujauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1,5 tl suolaa
  • Ripaus valkopippuria
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 dl parmesanraastetta
  • 2 tl kuivattua tilliä
  1. Sekoita ensin kulhossa haarukalla huolella sekaisin kaikki muut ainekset paitsi kala.
  2. Aja kala sileäksi silpuksi blenderillä tai lihamyllyllä.
  3. Sekoita kala ja muut ainekset keskenään haarukalla.
  4. Taputtele kalamassasta pieniä pihvelä leivinpaperille.
  5. Paista pihvit uunissa 200 asteessa (180 astetta kiertoilma) ensin 15 minuuttia, sitten käännä pihvit ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
  6. Tarjoile perunamuusin ja tartar-kastikkeen kanssa.

KALAPUIKOT

  • 400 g Pakasteseitiä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 4 dl Korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • Paistamiseen voita
  1. Sulata kala jääkaapissa yön yli. Leikkaa kalasta kalapuikon kokoisia paloja.
  2. Sekoita vehnäjauhoihin ja korppjauhoihin molempiin suolaa ja pippuria.
  3. Riko kananmunat lautaselle ja sekoita niiden rakenne rikki.
  4. Pyöritä kalanpalat yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa, sitten korppujauhoissa ja vielä uudestaan kananmunassa ja korppujauhoissa.
  5. Laita palat uunipellille ja paista 200 C n. 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile ranskalaisten, majoneesin ja sitruunalohkojen kera.

MANTELIKALA, 8 Annosta

  • 2 pkt (800 g) Pakasteseitiä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2 dl Ruokakermaa
  • 2 rkl Sitruunamehua
  • 1 rkl Vehnäjauhoja
  • 1 dl Mantelilastuja
  1. Laita kala uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita ruokakerma, sitruunamehu, jauhot ja mausteet keskenään ja kaada kalan päälle.
  3. Paista 200 C n. 30 min. Lisää 20 minuutin kohdalla mantelilastut päälle.
  4. Tarjoile perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.

KALAPATA KOOKOSMAIDOSSA, 6 annosta

  • 1 kpl Keltasipulia
  • 1 prk Kookosmaitoa
  • 1 prk Tomaattimurskaa
  • 800 g Pakasteseitiä
  • Currya, jauhettua Korianteria, öljyä, paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria, 2 kpl valkosipulinkynsiä.
  1. Hakkaa keltasipuli karheaksi silpuksi.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Muutama minuutti riittää.
  3. Lisää 1 rkl Currya, 1 rkl Paprikajauhetta, 1 tl jauhettua korianteria ja 1 tl suolaa. Anna paistua pari minuuttia.
  4. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
  5. Leikkaa kala reiluiksi paloiksi ja mausta vasta jauhetulla pippurilla ja suolalla.
  6. Lisää kalapalat kastikkeeseen ja kypsennä 6 min, tai kunnes kala on kypsää.
  7. Tarjoile kalapata riisin, kurkun, paprikan ja sokeriherneiden kanssa.

SEITIWOKKI, 4 annosta

  • 400 g Seitiä kuutioina
  • 600 g Pakaste tai tuoreita wok-vihanneksia
  • 2 rkl Öljyä
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 2 rkl Soijaa
  • Suolaa ja ripaus valkopippuria
  • Tarjoiluun tilliä
  • Halutessaan wokin kanssa voi tarjoilla nuudeleita tai riisiä
  1. Paista seitipalat öljyssä kauniin värisiksi ja mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  2. Paista kasvikset kypsiksi pannulla ja lisää loput mausteet. 
  3. Lisää kalat kasvisten sekaan ja anna kuumentua. 
  4. Syö sellaisenaan tai riisin tai nuudelin kanssa.

Kommentit (2)

Kiitos hienoista ohjeista, osa oli tuttujakin, muutama joita tulee tehtyä kun seitistä tykkään.

Kiitos palautteesta ja herkullisia hetkiä 🙂

Kommentoi juttua: Seitsemän seitireseptiä – edullisia ja helppoja kalaruokia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X