DIY JOULUKALENTERI

Serkkuni kaipasi joulukalenteria lapsilleen ja lupasin semmoisen tehdä. Olen omistanut ompelukoneen vasta parin kuukauden ajan, enkä todellakaan tiennyt mihin ryhdyin. Silti olen onnellinen että päädyin tekemään tätä, koska se kasvatti ompelutaitoja merkittävästi. Samalla opin paljon asioita erilaisista kankaista ja uudesta Singeristäni. Ruudut on vähän vinksallaan, koska valitsin kankaat väärin, mutta jospa se ei poistaisi lasten iloa. Vinoistakin taskuista löytyy varmasti ihania pikkuylläreitä ennen joulua.

Ensin valittiin kankaat. Tietenkin valitsin puuvillan, koska sen verran oli tietoa jo etukäteen kankaista, että tällaisessa hommassa saa suorimmat reunat juuri puuvillasta. Leikkasin sopivat luukut. Kannattaa muistaa että taittamiseen pitää jättää saumavaraa, ettei reunat karkaa ja luukut irtoa.

Tein pohjatyön niin että silitin jokaisen luukun jokaisen reunan. Näin pääsin vähemmällä neulaamisella ja lisäksi se helpotti suoran ompelua. Toki se vei aikaa, kahta kalenteria (48 luukkua) olen kaikkiaan silittänyt varmaan neljä tuntia, mutta kuten sanottu, se helpottaa niin paljon ompelemista, että jokainen silitys-minuutti oli täysin sen arvoista.

Ompelin siis jokaisen reunan ensin suoralla, taitettuani reunat silittämällä. Sitten kun kaikki luukut oli ommeltu kasaan ja koristeet paikalleen laitoin luukut yksi kerrallaan nuppineuloilla kiinni ja ompelin pohjaan. Itse tuli tehtyä semmoinen virhe, että pohjakankaana käytin vanhoja pellavaverhoja. Aluskangas siis venyi joka suuntaan, kun taskut taas eivät venyneet lainkaan. Näin ollen suurin osa taskuista meni väkisinkin vinoon. Jos vielä joskus teen joulukalenterin jollekin, niin aion ehdottomasti käyttää samaa materiaalia mitä luukut ovat että saan halutun siistin lopputuloksen.

 Lopuksi ompelin käsin juuttinarua reunaan parsinneulalla ja tein juuttinarusta ja napista koristeen helmaan. Kalenterin alareunassa kulkee kuja, jos kalenteri menee kurttuun, että siihen saa tarvittaessa riman laitettua. Aivan ylös ompelin kolme lenkkiä tarrakiinnityksellä, että kalenterin saa kivasti johonkin henkariin tai vastaavaan roikkumaan. Ihan kai tuo kuitenkin on ok ensimmäiseksi isoksi ompelutyöksi. Lisään tähän alle vielä myöhemmin kuvia joulukalenterista numero kaksi. Kunhan ensin saan sen valmiiksi. Yläreuna vaikutti kovin tyhjältä ja raitakangasta oli jäljellä, joten ompelin kolme sydäntä koristamaan vielä yläreunaa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY JOULUKALENTERI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X