Vaikka haluaisinkin, en voi repiä tämän nerokkaan pastaruoan pisteitä itselleni. Vaikka kokeilinkin serkkuni reseptiä, ei omani ollut gluteeniton, sillä tein sen tavalliseen pastaan. Niinpä minä nöyränä tyttösenä vedin lakin päästäni ja kysyin serkultani Tyyneltä, saisinko julkaista teille kaikille hänen reseptinsä ja hänen kuvansa.

Lupa myöntyi hyvinkin helposti ja nyt pääsette kaikki testaamaan tätä aatelistason virheää pastaruokaa. Ruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan helppo ja nopea valmistaa. Parsa ja sitruuna tuo ihanan keväisen maun ja värikin tekee ruoasta kauniin.

Pasta on parhaimmillaan juuston kera, mutta oluthiivahiutaleillakin saa ihanan parmesanimaisen maun lisäämään herkullisuutta. Tosin, hyvin pärjää ilmankin.

Tässäpä siis Serkkutytön parsapasta kahdelle

1 (500g) nippu parsaa
2-3 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

200g (kikherne-)pastaa

  • Käsittele parsat. Katkaise juuresta puumainen osa pois. Poista alimmat lehdet (ei nuppuja), leikkaa 3-4 osaan ja keitä suolatussa vedessä n. 3 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.
  • Huuhtele kylmän veden alla, erottele nuput ja soseuta varret.
  • Keitä pasta suolavedessä ja valuta.
  • Leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää pannulle oliiviöljyn ja pippurin kanssa.
  • Kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  • Nosta lämpöä ja heitä sekaan parsan nuput.
  • Raasta pastan sekaan sitruunan kuori ja mehu, sekä loput ainekset.
  • Sekoita kaikki keskenään, säästä pari nuppua koristeeksi päälle.
  • Halutessasi voit lisätä ravintohiivahiutaleita tai parmesania päälle.