Sisareni polttarit – poimi ideoita!

Vajaa kaksi viikkoa sitten vietimme ihanan viikonlopun meidän mökillä juhlien sisareni polttareita. Koronan takia väkimäärä oli pakko rajoittaa minimiin, mutta silti meitä oli mukava viiden hengen naisporukka ja meininki oli ihana.

Minä ja ystävämme olimme tulleet mökille jo aiemmin laittamaan paikkoja kuntoon. Loput kaksi naista hakivat Sisareni kotoaan aamulla. Sisarelleni lähetettiin kirje aiemmin jossa oli ohjeet miten pukeutua ja mitä ottaa mukaan.

Morsian kävi matkalla mökille kalliolaskeutumassa, sillä yksi polttariseurueseen kuuluva järjestää näitä laskeutumisia jyvässeudulla. Mikä ihana tapa aloittaa polttaripäivä, kun morsian itse oli tästä haaveillut jo aiemmin.

Matkalla kalliolle morsian sai pienen yllätyslahjan tutkittavaksi. Pussissa oli herkkuja, suklaata, pähkinöitä, proteiinipatukoita ja muuta pientä. Toinen kaasoista oli ihanasti ajatellut morsiamen jaksamista urheilusuoritusta ennen ja sen jälkeen.

Loput seurueesta saapui tämän jälkeen morsiamen kanssa meidän luokse mökille. Siinä napattiin lasilliset kuohuvaa, ja sen jälkeen vähän välipalaa. Morsian ja osa porukasta päättivät käydä vielä pikkuvaelluksella läheisellä vaellusreitillä. Tämän jälkeen oli pikapesu ja sitten syötiin.

Olimme valmistaneet grilliruokapainotteisen menun. Pöydässä oli ribsejä, wingsejä, pihvejä, kasviksia ja salaatteja. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Tämän jälkeen oli pientä ohjelmaa. Laitoin Facebookin Naistenhuoneelle sekä Äityleihin aloituksen missä pyysin antamaan vinkkejä onnelliseen avioliittoon. Vinkkejä tuli todella paljon ja niitä luettiin illan mittaan. Parhaat vinkit me kirjoitimme pieniin lappuihin ja laput liimattiin korttiin mikä jäi morsiamelle muistoksi.

Tämän jälkeen jokainen meistä kirjoitti iloisia ja positiivisia asioita liittyen hääpäivään sekä tulevaan avioliittoon. Ne laput laitettiin purkkiin jonka kansi jätetään hääpäivänä auki tuomaan hyvää onnea.

Toisiin lappuihin kirjoitettiin pelkoja ja muita negatiivisia asioita. Niitä lappuja ei tarvinnut näyttää toisille tai kertoa niiden sisältöä. Ne lapun poltettiin tuhkaksi toiseen purkkiin. Tämän purkin kansi liimattiin kiinni, etteivät ne pelot, epäonnistumiset tai muut pääse sieltä karkuun.

Näiden tehtävien parissa saimme kulutettua hyvin aikaa ruoan jälkeen. Sitten olikin morsiussaunan vuoro.

Saunalla morsiamelle oli toinen yllätys. Hän sai pienen lahjan meiltä muistoksi. Lahja sisälsi kylpytakin, hiustenkuivausmyssyn, sekä vähän kylpyjuttuja ja kylpykosmetiikkaa.

Saunalla oli koko seurueelle myös kasvonaamioita. Saimmekin kulumaan useamman tunnin saunoen, uiden ja paljussa istuen. Sää oli sateinen, tuulinen ja kolea. Palju pelasti paljon, sillä sen lämmössä oli ihana istua kovemmassakin sateessa.

 

Ilta jatkui juustojen, musiikin ja seurustelun merkeissä läpi yön.

Osa porukasta aloitti päivän virkistävällä aamu-uinnilla. Aamulla myös syötiin kunnon aamiainen ja aurinkokin alkoi paistamaan myrskyisän yön jälkeen. Nautimme aamiaisesta pitkään ja hitaasti jutellen ja vähän koomaillen lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen.

Polttarit alkoivat tulla loppuunsa ja oli aika palailla kotiin. Juhlat olivat onnistuneet ja tärkein toteutui, eli morsiamen hemmottelu ja ihana yhdessä olo.

Vinkkinä vielä loppuun. Ystäväni keksi loistavan idean pakastaa puolen litran lähdevesipulloja umpijäähän. Veimme jäädytetyt pullot jokaisen aittaan yöpöydälle alkuillasta. Aamulla herätessään jokaisella oli kylmää ja raikasta vettä millä aloittaa päivä. Paras idea ikinä!

Kommentit

Kommentoi juttua: Sisareni polttarit – poimi ideoita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X