Smoothiejätskit – Terveellisempi kesäherkku

Kun olin lapsi, meillä oli sisareni kanssa tapana tehdä silloin tällöin mehujäitä. Välillä me teimme niitä colasta tai fantasta, välillä mummun mehusta. Oikeastaan juuri siitä litkusta, mikä kulloinkin sattui käsiin. Nyt muutama viikko sitten, kun kävin ystäväni kanssa kaupoilla, silmiini sattui mehujäämuotit. Olemme sen jälkeen lasten kanssa tehneet nyt viikkoja smoothiejäätelöitä.

Piiperöt ”syövät herkkuja” välipalaksi, ja minä nauran partaani tietäessäni, että niissä ei ole lisättyä sokeria, vaan ne tehdään niistä marjoista ja hedelmistä mitä milloinkin sattuu olemaan saatavilla.

Näissä kuvan jäätelöissä on mansikkaa, banaania, mustikkaa ja kauramaitoa. Olen ostanut nyt kotiin kauramaitoa ihan vain tätä varten, vaikka meillä onkin kaapissa kahvimaitona tavallista sinistä maitoa.

Olemme myös testanneet vadelma+kardemumma+persikka- kombon sekä mustikka+mustaherukka+kauramaito-sekoituksen. Oma lempparini oli avokado+sitruuna+minttu, mutta se ei kirpeytensä takia uponnut lapsille.

Tee itse kesän jäätelöt. Luo omia ihania sekoituksia ja tarjoa lapsille herkkuja ilman sokeria! Tämä kuuden jätskin mehujääpurkki maksoi pari euroa ja näihin voi käyttää niin edellisvuotiset pakastemarjat kuin tuoreetkin marjat ja hedelmät. Ja mikä parasta: Ei lisäaineita, ei lisättyä sokeria!

Resepti: Valitse marjat ja hedelmät joista pidät ja laita joko smoothiekoneen kuppiin tai korkeaan lasiin. Lisää nestettä ja aja sileäksi joko smoothiekoneella tai sauvasekoittimella. Pistä jäätymään pakastimeen ja nauti kuumana kesäpäivänä tai viileänä iltana viltin alla!

Avainsanat

Kommentit (2)

Oi tämä kuulostaa ihanalta, kiitos! Vaikka kesällä yksi parhaita juttuja ovatkin tuoreet marjat ja hedelmät, jotka maistuvat ihan sellaisenaan, niin tähän saa sitten hyvin loput. Ja variointimahdollisuuksiahan on loputtomasti!:)
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Olet niin oikeassa, näitä voi tehdä niin miljoonalla eri tavalla, ettei varmasti ala sama maku kyllästyttämään 🙂

Kommentoi juttua: Smoothiejätskit – Terveellisempi kesäherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X