Terveellisempi omenakakku – Helppo ja herkullinen

DSC_0369

 

Tein sukulaisillemme omenakakun tässä taannoin. Tein tästä kaksi versiota, sillä toisessa ei ole lainkaan sokeria, se on makeutettu stevialla. Toisessa taas pienesti tummaa sokeria. Jos ei erityisemmin nauti ällömakeista kakuista, kannattaa toteuttaa tätä reseptiä maistellen ja lisätä sokeria tai makeutusta sen mukaan, miltä se omaan suuhun maistuu. Kirjoitan tähän alle reseptin ja laitan sulkuihin kakuissa käyttämäni sokerin ja makeutusaineen määrät.

Itse tein kakut koko ajan maistellen. Oma toiveeni olisi ollut saada kakku maistumaan ilman makeutusta, mutta se vaan ei toiminut. Toisaalta, kakku on semi -terveellinen jo itsessään, vaikka kakkujen ei oikeastaan sitä edes tarvitsisi olla. Annetaan siis pieni makeutus anteeksi, tätä nimittäin voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka aamiaiseksi.

Perustimme taannoin Facebookiin ryhmän ”vähäsokerista ilosanomaa”, missä yhdessä yli 2000 muun kanssa taistelemme kohti sokeritonta tai edes vähäsokerisempaa elämää. Kaiken tämän innoittamana aloin itsekin kokeilla tehdä ”herkkuja” ilman valkoista sokeria. Jos haluat liittyä ryhmäämme etsimään ja jakamaan vinkkejä tai vaikka reseptejä, se onnistuu tästä linkistä.

DSC_0375

TARVITSET (16-18 cm irtopohjavuokaan):

POHJA:

1 dl Puurohiutaleita (Itse käytin Fazerin sadonkorjuupuuroa, missä on myös siemeniä mukana)
1 dl Jauhoja (Vehnä, ohra, graham, speltti… Ihan mitä vain sattuu löytymään)
2 dl Sokeritonta Mysliä (Itse käytin Fazerin sadonkorjuumysliä)
4 rkl Kookosöljyä
1 tl Vaniljajauhetta
1 tl Kanelia
(2 rkl Ruokosokeria/Muscovadosokeria/Kookossokeria tms. TAI 15 tippaa toffeesteviaa)

OMENAHILLOKE:

3-4 Vihreää Granny Smith -omenaa
2 rkl Kookosöljyä
2 tl Kanelia
1 tl Vaniljajauhetta
(3 rkl tummaa sokeria tai 10-30 tippaa steviaa oman maun mukaan)

JOGURTTI -TÄYTE:

500g Turkkilaista jogurttia
1 tl Kanelia
1 tl Vaniljajauhetta
(1-2 rkl Tummaa sokeria tai 15 tippaa toffee -steviaa)

  • Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Voitele vuoka kevyesti öljyllä tai voilla ja levitä pohja vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 200 C n. 8 – 10 minuuttia.
  • Ota pohja uunista ja levitä lusikalla se uudestaan korkealle reunoille. Anna jäähtyä.
  • Pilko omenat pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna 4 rkl kookosöljyä pannulla ja kypsennä omenia siinä niin kauan, että ne pehmenevät. Lisää mausteet ja kypsennä vielä hetki. Jäähdytä kunnolla.
  • Sekoita jogurttitäytteen kaikki aineet keskenään ja maista, että se on riittävän makeaa.
  • Kaada jäähtynyt omenahilloke pohjan päälle.
  • Kaada sitten jogurttitäyte omenahillokkeen päälle ja laita jääkaappiin.
  • Jogurtti hyytyy itsessään kovaksi, eikä se tarvitse liivatetta.

HUOM! Ota kakku pöytään n. 15 -20 min ennen tarjoilua, sillä kookosöljy tekee pohjasta kovan. Näin kakku ehtii hieman lämmetä ja palaset irtoavat kauniimmin.

IMG_8313

Kommentit

Kommentoi juttua: Terveellisempi omenakakku – Helppo ja herkullinen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X