Helppo, sokeriton välipala tai jälkiruoka syntyy marjoista, myslistä ja helposta vaniljavanukkaasta. Lasissa ne näyttävät kauniilta ja kruunaavat herkullisen aterian. Sokerin tilalla on käytetty sukrinia, jolloin kaloreita on huomattavasti vähemmän. Pilttipurkkeihin tekemällä tämän herkun saa napattua mukaan piknikille (kunhan kelit sen taas sallii) tai vaikka töihin välipalaksi.

 

TARVITSET (7 annosta):

3 dl Marjoja (mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, herukoita)
n. 2dl Sokeritonta mysliä

6 dl Maitoa
1 kananmuna
2,5 – 3 rkl Perunajauhoja
1 rkl Aitovaniljajauhetta
½ – 1dl Sukrinia

  • Mittaa maito kattilaan ja lisää siihen kananmuna sekä perunajauho.
  • Kuumenna maito koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa pari kertaa.
  • Siirrä kattila pois levyltä ja mittaa joukkoon vanilja ja sukrin.
  • Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Jaa marjat seitsemään lasiin tai kulhoon. Lisää päälle pari ruokalusikallista mysliä.
  • Jaa vanukas tasan kaikkiin kulhoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
  • Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.