Sokeriton vesimeloni-marjamehuhyytelö!

Juhannuksen aikaan sain nyt sesongissa olevista minivesimeloneista idean, joka on ollut mielessäni jo jonkin aikaan. Päätin tehdä vesimeloni-marjahyytelöä, mikä hyydytetään vesimelonin kuoreen. Sen ulkoasu on kuin vesimelonilla, mutta sisus on marjamehusta ja vesimelonin mehusta tehty hyytelö.

Tämä on ihanan raikas välipala tai jälkiruoka ja mikä parasta: Siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusainetta. Mehu on makeutettu mansikoilla ja mustikoilla ja myös vesimelonin mehusta tulee hieman makeutta.

Yllätyin itsekin miten hyvin luontainen makeutus toimii. Lapset vetivät näitä parikin palaa ja tykkäsivät hurjasti. Ja niin piti muutkin perheenjäsenet. Hyytelö muistuttaa etäisesti viinikumikarkkeja ja varmaan sekin osaltaan sai hyytelön palaset katoamaan tarjoilulautaselta ennätysajassa.

Tein tällä kertaa tämän liivatteesta, sillä tämä kokeilu oli ensimmäinen lajiaan ja liivatetta löytyi mummolan kaapista valmiina. Kasvipohjaisen version tästä saa käyttämällä hyydyttämiseen esimerkiksi Vegegeliä. Vege gelissä tosin muistaakseni on sokeria seassa, että sitä käyttäessä tämä ei ole sokeriton enää, mutta väittäisin että määrät ovat niin pieniä, ettei niistä kannata huolestua.

Itse käytin tähän mummolassa itse tehtyä marjamehua, mitä ei ole sokeroitu. Uskoisin että tämä toimii millä tahansa mehulla, kuten vaikka sokerittomilla tiivisteillä – muista vaan laimentaa ja maistella seosta ennen hyydyttämistä!

Tästä tuli kerralla lasten ja koko perheen suosikki, uskon että tätä tullaan tekemään nyt useamman kerran – ainakin niin pitkään kun vesimelonien sesonki jatkuu!

Vesimeloni-marjamehuhyytelö (n. 12 annosta)

1 Minivesimeloni
6 -8 dl Sokeritonta marjamehua
12 Liivatelehteä

  • Halkaise vesimeloni kahtia ja kaiva sisukset pihalle.
  • Aja melonin liha soseeksi sauvasekoittimella ja valuta mehu kulhoon siivilän läpi (Siivilään jää kaikki siemenet ja muu roska, jolloin mehu on kirkasta.)
  • Lisää marjamehu vesimelonimehun joukkoon ja tarkasta maku. Voit halutessasi lisätä makeutusta, jos siltä tuntuu. Marjamehun maku on se mikä eniten vaikuttaa.
  • Liota kylmässä vedessä liivatelehdet. Kannattaa tarkistaa paljonko nestettä on ja laskea että sinulla on yksi liivatelehti yhtä mehudesiä kohti. Lisää tämän päälle vielä pari extraliivatelehteä, että mehu varmasti hyytyy hyvin.
  • Sulata liivatelehdet pienessä tilkassa mehua ja lisää se ohuena nauhana noin desiin mehuseosta. Tämän jälkeen lisää liivate-mehuseos muuhun mehuun.
  • Kaada mehu puolikkaaseen vesimelonin kuoreen ja nosta kuori vaikka kattilaan tai muuhun astiaan, missä se pysyy varmasti pystyssä. Anna hyytyä 6h tai mielellään yön yli.
  • Leikkaa hyytelö paloiksi vesimelonin tavoin, tarjoile ja nauti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Sokeriton vesimeloni-marjamehuhyytelö!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X