Sokeriton vispipuuro!

Sokerittomuudesta on nousemassa hyvää vauhtia trendi. Ja se on hyvä, sillä tuoteselosteita lukiessa voi yllättyä melkoisesti miten paljon sokeria ”piilotetaan” erilaisiin ruokiin, mausteisiin, kastikkeisiin ja leipiin. Sitä on kaikkialla. Se on halpaa ja sillä on hyvä kyllästää kaikkea mahdollista.

Itse olen kokeillut nyt monia juttuja tehdä sokerittomasti ja ensimmäinen askel siihen on ollut korvata kalorittomilla makeutusaineilla sokeria. Ei se välttämättä terveydellisesti ole paljoakaan sokeria parempaa, mutta ainakin se on kaloritonta ja tyydyttää minun makeannälkääni jäämättä kuitenkaan osaksi takapuoltani.

Seuraava askel tielläni on keskittyä opettelemaan luontaisten makeutuksien käyttöä. Esimerkiksi banaanit, taatelit ja muut hedelmät makeuttavat monia herkkuja helposti ilman että minkäänlaista makeutusta tarvitsisi lisätä. En vain itse ole oppinut niitä vielä käyttämään.

Minä kuitenkin aion kokeilla vielä muutamien reseptien verran sokerinkorvikkeita ennen seuraavalle tasolle etenemistä.

Itse ainakin koen, että joidenkin ”herkuiksi” miellettyjen leivonnaisten ja vastaavien leivonnassa käytettyjen makeutusaineiden käyttö silloin tällöin on ”ihan fine”, koska kyseessä on kuitenkin herkku. Ja jos herkkuun on käytetty sokerin sijaan makeutusainetta mikä on kaloriton, syön herkkuni hyvällä omalla tunnolla.

Taannoin kokeilimme lasten kanssa vispipuuron valmistusta sukrinilla. Sukrin on sokerinkorvike, joka valmistetaan Erythritol-sokerialkoholista, joka ei sisällä yhtään kaloreita. 100% luonnollinen tuote. Se makeuttaa upeasti ja vispipuurostamme tuli hurjan herkullista. Alla siihen resepti.

Ps. Jos sokerittomuus tai sokerin vähentäminen kiinnostaa, liity Facebook -ryhmäämme Sokeriton ja vähäsokerinen ilosanoma. Ryhmässä on yli 2500 ihmistä samalla matkalla jakamassa linkkejä ja vinkkejä sokerin vähentämiseen. Lisäksi ryhmässä on arvontoja ja kaikkea aiheeseen liittyvää keskustelua. Ryhmään pääset tästä linkistä.

Laadunvalvontatiimi neuvoi lisäämään makeutusta suunnitellusta 0,5dl kokonaiseen desiin.

SOKERITON VISPIPUURO:

8 dl Vettä
3 dl Raakapuolukkasurvosta tai 4-5 dl Puolukoita
1 dl Sukrinia (Lisää loppuvaiheessa lisää, jos se kaipaa mielestäsi lisää makeutusta)
1/2 tl Suolaa
1 ½ dl Mannasuurimoita

  • Keitä kattilassa vesi ja puolukat. 5-10 min riittää.
  • Lisää mannasuurimot ja suola ja keittele niin, että seos saostuu. n. 5-10 min.
  • Lisää Sukrin ja maista maut.
  • Anna jäähtyä kattilassa kokonaan ja vispaa sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Kommentit (2)

Kuulostaa hyvältä! Vinkkaisin vielä kokeilemaan riisihiutaleita mannasuurimoiden tilalla, en tiedä ravintoarvoista, mutta hurjan paljon parempaa ?

Kommentoi juttua: Sokeriton vispipuuro!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X