Soppa con carne – pehmeän tulinen texmex- jauhelihakeitto

 

Päivät lyhenevät ja pimeys lisääntyy. Myös ilmat jäähtyvät ja se alkaa näkyä ja tuntua olossa. Minä olen kaamosherkkä ja alan pikkuhiljaa vaipumaan omaan kaamoskuoreeni.

Näinä viileinä päivinä keitot ovat parasta evästä. Varsinkin miedosti chilillä maustetut keitot tuovat sisälle lämpöä ja auttaa jaksamaan harmaudessa.

Tämä on syksyn lisäksi erinomainen eväs myös kylmiin talvipäiviin. Ja ruokaa voi Tuunata oman maun mukaan lisäämällä papuja tai muuta ja vaihtamalla jauhelihan kanaan. Toisaalta jos lisää papuja, ei lihaa erikseen edes tarvita.

 

Soppa con carne – pehmeän tulinen texmex-jauhelihakeitto

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 180 g suikalejuureksia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 prk (380g) Bean chili sin carnea
  • 400-500g tomaattimurskaa
  • 1 dl herne-maissi-paprikaa
  • 1 dl riisiä
  • 1-2 l vettä
  • 0,5 – 1 chili
  • Nachoja
  • Creme fraicea
  1. Pilko sipuli ja chili kuutioiksi ja kuullota kattilassa.
  2. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
  3. Kaada kattilaan kaikki muut aineet paitsi herne-maissi-paprika. Lisää vettä aluksi litra.
  4. Anna kiehua pari kymmentä minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä niin että koostumus on keittomainen.
  5. Lisää herne-maissi-paprika ja kiehauta muutama minuutti.
  6. Tarjoile lautaselta ja lisää jokaisen annoksen päälle Creme fraicea ja nachoja

Kommentit

Kommentoi juttua: Soppa con carne – pehmeän tulinen texmex- jauhelihakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X