Suklaa Cupcake: Munaton, pähkinätön, vegaani.

DSC_0417

Viimeinen vuosi allergisen lapsen äitinä on ollut yllättävän helppo. Alun hysteria on kadonnut ja muuttunut itsestään selviksi rutiineiksi, mitä ei enää edes itse huomaa. Jokaisen kaupasta ostettavan tuotteen sisällön osaa jo lukee automaatiolla ja sitä ei enää tiedosta itsekään. Kylään ja kerhoon mennessä mukaan pakataan omat keksit ja välipalat ja sekin menee jo itsestään. Alitajuisesti kyttää muiden lapsia, ettei lattioille ilmesty keksinpalasia ja vaivihkaa ne muruset käy keräämässä ja heittämässä roskikseen.

Mummoloissa on otettu allergiat upeasti huomioon, ja mummot aina silmät kiiluen ylpeydestä kertovat, mimmoisen Wilho-ystävällisen kakun tai tortun ovat tällä kertaa pyöräyttäneet. Maailman suloisinta. Siitä tulee olo, että meitä rakastetaan ja meidät huomioidaan.

Muutkin sukulaiset ja ystävät ovat kunnostautuneet tällä saralla, ja harvoin Wilholle tarvitsee enää niitä omia keksin känttyjä kaivaa. Tilanteemme on huomioitu.

Varsinkin isovanhemmista tuntui pitkään pahalta se, kun Wilholta on kielletty ”kaikki kiva” ja Wilho ei saa sitä eikä tätä edes maistaa. Wilhohan sitä ei aiemmin ole itse tajunnut, vaan on ollut enemmän kuin onnellinen siitä mitä on saanut. Mutta nyt alkaa olla tilanne eri. Wilho on alkanut ymmärtämään, ettei hän saa samaa mitä muut. Ja se on pakottanut minut kunnostautumaan.

Ennen on ollut helppo kaivella vaan resepti kehiin ja pistää kakku tulille, mutta ei enää. Koska en halua tehdä kakkua ja katsoa kun toinen nyyhkyttää kaurakeksi kädessä ja katsoo kun muut nauttivat jostain, mitä hän ei saa edes maistaa. Niinpä ollaan tultu tilanteeseen, että minun on aika oppia leipomaan niin, että kananmunat ja pähkinät on bannattu kokonaan.

Tänään oli ensimmäisen testierän vuoro. Ostin No Egg -valmistetta. Se on veteen sekoitettavaa jauhetta, millä voi korvata kananmunan, saaden sama koostumus ja reaktio kuitenkin aikaan. Tuotetta ei ainakaan meillä päin saa Keskon kaupoista, Prismassa sitä kuitenkin myydään. Tuote on siis munaton, gluteeniton ja vegaaninen. Sitä pystyy käyttämään kananmunan tilalla ja sen saa vatkattua ihan kovaksikin vaahdoksi.

Kehitin reseptin suklaa cupcakeihin. Laitoin sekaan erilaisia karkkeja. Ohjeeni on helposti muokattavissa myös vegaaniseksi, ja siihen löytyy muokkaukset myös alta.

TARVITSET:

3 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1,5 dl Muscovadosokeria
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
2 rkl Kaakaojauhetta
20 kpl Mariannekarkkeja (Tai ½ pkt Dammenberg Secret Passion Maidoton toffee-maitosuklaa) rouhittuna.

Sekoita kaikki yllämainitut keskenään.

4 tl No Egg -jauhetta ja 4 rkl vettä (vatkaa keskenään hetki)
1,5 dl Maitoa (tai kaurajuomaa)
1 dl Sinistä keijua (sulana)

Sekoita nämä kuivien aineiden kanssa.

Kaada muffinivuokiin. Itse käytin kovia, pahvivuokia. Sain annoksesta 10 isoa muffinia. Paista 175 C 20-25min. Kokeile veitsellä onko kypsä. Jos veitseen jää taikinaa, paista vielä hetki, jos veitsi on puhdas, ne ovat valmiita.

KUORRUTE:

1 dl Pehmeää voita
5 dl Tomusokeria
3 rkl Tummaa kaakaota
1 pieni rasia suklaarusinoita

Sekoita keskenään ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle

VEGAANINEN KUORRUTE:

1 dl Sinistä keijua
5 dl Tomusokeria
3 rkl Tummaa kaakaota
½ pkt Dammenberg Secret Passion Maidoton toffee-maitosuklaata rouhittuna

Päälle vielä nonparellejä!

DSC_0306

DSC_0397

DSC_0408

DSC_0422

Testiryhmä arvostaa!

Testiryhmä arvostaa!

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaa Cupcake: Munaton, pähkinätön, vegaani.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X