Suklaa-vaahtokarkkikeksit (eli Cookies)

 

suklaa-vaahtokarkkicookies

Tämä on aika perinteinen amerikkalaistyylinen cookies-resepti. Suklaan lisäksi heitin taikinaan minivaahtokarkkeja. Karkit sulivat sekaan kivasti ja toivat pientä sitkeyttä. Cookiesit ovat siitä kivoja, että niitä voi varioida kymmenin tai jopa sadoin eri tavoin. Joka kerta voi kokeilla uutta ja maku muuttuu aina pienesti. Cookiesit ovat vähän kuin leivontamaailman pyttipannu. Kaikki makea toimii!

Suklaa-vaahtokarkkikeksit, eli cookies n. 40 kpl

  • 130 g Voita
  • 3/4 dl Sokeria
  • 1 dl Fariinisokeria
  • 2 Isoa kananmunaa
  • 2 tl Vanilja-aromia
  • 3 1/4 dl Vehnäjauhoja
  • 1,5 tl Leivinjauhetta
  • 100 g Tummaa suklaata
  • 1,5 dl Vaahtokarkkeja

TEE NÄIN:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään.
  2. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa joka välissä.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon. Lisää myös vanilja-aromi.
  4. Hienonna suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaa ja vaahtokarkit taikinaan ja sekoita nopeasti.
  5. Ota taikinasta ”kökköjä”, jätä hieman leviämistilaa.
  6. Paista 175 C uunin keskiosassa noin 12-14 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Jäähdytä ja tarjoile!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaa-vaahtokarkkikeksit (eli Cookies)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X