Suklainen popcorn -herkku proteiinijauheesta!

DSC_0420

Tämän piti alunperin olla hurjan herkullinen proteiinivälipala. Hurjan herkullinen se olikin, mutta ravintosisältö ei ihan täysin vastaa sitä mitä olin ajatellut. Rasvaa on paljon ja rasva on peräisin kookosöljystä. Proteiinia on kuitenkin suhteessa MELKEIN yhtä paljon kuin hiilihydraattejakin, joten sen suhteen tämä lienee hieman parempi kahvileipä, kuin vaikka pulla.

Tämä ei ole kovin makea, sillä yritin pitää makeuden lisäämisen minimissään. Proteiinijauhe kuitenkin tuo jonkin verran makeutta mukaan ja popcornit pehmentävät tumman suklaan tiukkaa makua. Minä en ole itse kovin ällömakeiden herkkujen ystävä, joten minun suuhuni tämä oli täydellinen. Reseptissä on kuitenkin suluissa makeutuksen määrä, jos pitää makeasta enemmän. Kannattaa kuitenkin maistella ja lisäillä makeutusta vain tarvittaessa ja vähän kerrallaan. Näin löydät omaan suuhun sopivan makeuden.

Resepti on helppo ja aikalailla idioottivarma. En usko että kukaan voi näiden kanssa epäonnistua. Nämä pitää säilyttää aina jääkaapissa, sillä ne lämmetessään leviävät käsiin. Säilyvyys on jääkaapissa noin viikko, mutta veikkaanpa ettei näiden kanssa tarvitse sitä miettiä, hyvin upposivat niin vieraisiin kuin talonväkeenkin.

Jos haluat liittyä mukaan sokeritonta ja vähäsokerista ilosanomaa jakavaan ryhmäämme Facebookissa, se onnistuu tästä linkistä. Ryhmässä siis pohditaan vaihtoehtoisia makeuttajia ja jaetaan ajatuksia ja reseptejä. Sinne mahtuu mukaan jokainen!

TARVITSET (9 isoa tai 12 pientä):

0,75 dl Suklaan makuista proteiinijauhetta
4-5 rkl Raakakaakaojauhetta
0,5 dl Kookosöljyä
(2 tl hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia)

6-7 dl Popcornia
2 dl Kookoshiutaleita
2 tl Vaniljajauhetta
50g Tummaa suklaata (väh. 70%. Itse käytin 80%)
0,5 dl Kookosöljyä
(0,5 dl Agavesiirappia, vaahterasiirappia tai hunajaa)

  • Valmista popcorn.
  • Sekoita proteiinijauhe, raakakaakao ja sula kookosöljy (sekä makeutus) keskenään ja jaa seos 9 tai 12 muffinivuokaan. Painele seos tiivisti pohjalle. Pistä pakastimeen vartiksi.
  • Sulata tumma suklaa ja sekoita siihen kookosöljy (ja makeutus).
  • Sekoita popcorn, kookoshiutaleet ja vaniljajauhe.
  • Sekoita tummasuklaaseos popcornseokseen.
  • Jaa sekoitus tasaisesti vuokiin ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Sitten ne ovat valmiit syötäviksi.

DSC_0416

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklainen popcorn -herkku proteiinijauheesta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X