Muistan miten aikanaan inhosin sienten makua valtavasti. Aikuisuus lienee muuttanut makumaailmani kokonaan, sillä nyt rakastan niitä kaikissa muodoissa. Kastikkeet, sienisalaatit, kanttarellikupit ja risotot. Kaikki maistuu jotenkin luxukselle kun niihin on yhdistetty sienten aatelinen maku.

Näitä sandwicheja tein minulle ja puolisolleni iltapalaksi, kun päivällinen jäi vähän nihkeäksi. Ihanan tuhteja, rikkaanmakuisia ja niin koukuttavan herkullisia. Jos täytteitä jää yli, kuten meillä jäi, loput voi pilkkoa pieniksi ja tehdä seuraavana päivänä herkullisen pastan.

Tämä on #Sundine -postaussarjan kolmas osa. Aiemmat postaukset ja reseptit löydät täältä:
#Sundine – Kesäkurpitsa-kanttarelliveneet
#Sundine – Falafel-wrapit

TARVITSET (2 annosta):

6 viipaletta moniviljapaahtoleipää
2 Broilerin fileetä
1 Valkosipulin kynsi murskattuna
1 Sipuli
2 dl Kanttarelleja
4 Viipaletta pekonia
2 viipaletta cheddarjuustoa
½ dl Kermaa tai maitoa

Nokare voita, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

  • Paista broilerin fileet pannulla kypsiksi ja siirrä sivuun vetäytymään.
  • Pilko pekoni pieniksi ja ruskista pannulla voissa yhdessä sipulisilpunv valkosipulin ja kanttarellien kanssa.
  • Lisää kerma ja anna pulpahdella kunnes kerma on imeytynyt ja höystö ei ole enää löysää vaan sopivan kiinteää leivän väliin laitettavaksi. Lisää mausteet ja maista maut.
  • Paahda leivät uunissa, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
  • Viipaloi broileri sopivan kokoisiksi paloiksi.
  • Kasaa leipä: Laita alemmalle viipaleelle broileria ja sen päälle pehmeä cheddarviipale (halutessaan tähän voi myös laittaa suolakurkkuviipaleita). Laita leipä broilerien päälle ja sen päälle kanttarellihöystöä. Nosta viimeinen leipä kanttarellihöystön päälle ja leikkaa leivät kolmioiksi.
  • Nauti hyvässä seurassa!

Voit seurata minua myös Instagramissa (@fruttidimutsi) ja Facebookissa ”Frutti di Mutsi”!