#Sundine Kanttarellirisotto!

 

 

Elisen #Sundine -postaus tulee tässä. Viime viikko oli niin kiireinen että blogikin jäi puolitiehen. Tällä viikolla kuitenkin meinasin tehdä parannuksen ja luvassa on useita ihania reseptejä ja muuta kivaa…

Kanttarellirisotto on jumalten ruokaa. Vähän niin kuin melkein kaikki sieniruoat muutenkin. Opin juuri koulussa tekemään risoton oikeaoppisesti, joten päätin kotona kokeilla samaa ja onhan se nyt taivaallisen hyvää.

Resepti syntyi sitä tehdessä, joten ohjeet on osittain summittaisia. Lisää nestettä varoen että saat risottoon oikean koostumuksen. Sen tulisi olla pehmeää ja osa tykkää siitä että se on löysää. Minä itse pidän hieman jämäkämmästä koostumuksesta kuten kuvastakin näkee.

Ostin alkosta piccolopullon valkoviiniä millä maustoin tämän. Tämän voisi varmasti tehdä myös kuivasta kuohuviinistä. Viinin voi myös jättää kokonaan pois. Itsekin olisin jättänyt jos olisin tätä tarjoillut lapsille, mutta koska vierastan sienienkin antamista lapsille, oli ihan ok laittaa viiniä. Söimme tätä siis puolisoni kanssa kahden.

TARVITSET (n. 5-6 annosta):

2 dl Valkoviiniä
4 dl Risottoriisiä
2 l Kasvislientä (Vähempikin riittäisi, mutta koin että helpompi tehdä iso annos ettei lopu kesken)
(Helppo kasvisliemi: 2 l vettä + 3 luomu kasvisliemikuutiota)
2 dl Kanttarelleja
½ pkt Pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl Parmesania
Nokare voita, valkopippuria

  • Silppua sipuli, pekoni ja kanttarellit pieniksi. Murskaa valkosipuli. Paista kaikki pannulla kypsäksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  • Tee kasvisliemi. Itse laitoin 2 l vettä kolme kasvisliemikuutiota, että liemi olisi mahdollisimman suolainen. Kasvisliemi kannattaa jättää hellalle kiehumaan. Risoton valmistuminen nopeutuu kun riisiin lisää valmiiksi kiehuvaa nestettä.
  • Lisää kattilaan nokare voita ja anna sen kevyesti ruskistua. Lisää riisit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.
  • Lisää riisien päälle valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin kokonaan.
  • Tämän jälkeen lisää riisien päälle kauhallinen kasvislientä kerrallaan. Anna jokaisen kauhallisen imeytyä aina riiseihin ennen kuin lisäät lisää nestettä. Toista niin kauan että riisit ovat kypsiä.
  • Lisää kanttarellihöystö sekaan ja anna kiehahtaa kunnolla. Voit edelleen lisätä kauhallisen nestettä.
  • Kun viimeinen kauhallinen alkaa olla imeytynyt, lisää parmesan ja sekoita kunnolla. Lisää nestettä jos pidät löysemmästä risotosta.
  • Maista vielä maut ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen vaatiessa. Tarjoile heti!

Kommentit (2)

Saako kysyä, miksi vierastat sienien antamista lapsille? Meillä metsäsienet ovat koko perheen suurta herkkua, ja itsekin jo lapsuudenperheessä opin paitsi tunnistamaan ja keräämään, myös syömään sieniä.

Mä en oikeastaan osaa edes vastata tähän. Jotenkin varmaan kaikki kuulopuheet, missä sieniin kerrotaan kertyneen kaikki mahdolliset haitta-aineet ilmasta on saanut mut pelkäämään niiden antamista lapsille, vaikkei se edes ole millään tavalla perusteltua pelkoa.

Kommentoi juttua: #Sundine Kanttarellirisotto!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X