Suolainen kääretorttu

Suolaiset piiraat ja vastaavat ovat aina olleet minulle heikkous. Rakastan niitä! Tämä Kinkku-Salami kääretorttu on yksi lemppareistani. Sen valmistaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa, ja kun antaa sen makuuntua yön yli, on maku aivan ihana! Täytteen voi tehdä vaikka joka kerta erilailla. Kokeile mm. Savulohta, tonnikalaa tai nyhtökanaa. Myös kasvisversio syntyy samalla idealla helposti.

Suolainen kääretorttu 

  • 16 palaa paahtoleipää
  • 300 g Tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • 100 g palvikinkkua
  • 100 g salamia
  • 1 maustekurkku
  •  Punainen paprika
  • 1/2 Punasipuli 
  • 1 dl kevät- tai ruohosipulisilppua
  • Ripaus pippuria
  • Kuorrutukseen: 1 prk Koskenlaskija ruokaa tai 200g creme fraisea ja 1 dl majoneesia

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele ne leivinpaperin päälle. Kostuta vedellä pullasutia apua käyttäen ja painele reunoista kiinni toisiinsa. Kauli ne ohuemmaksi. 
  2. Kuutioi kasvikset, kinkku ja Salami pieniksi kuutioiksi. 
  3. Notkista tuorejuusto, sekoita sekaan majoneesi ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. 
  4. Levitä tahna leipien päälle ja kääri rullaksi. Anna hyytyä ja maustua muutama tunti, mielellään yön yli. 
  5. Kuorruta Koskenlaskijaa tai majoneesi-cremefraiseseoksella. 
  6. Koristele mielesi mukaan. 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Suolainen kääretorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X