Superhelpot macaronsit – Sitruuna-vadelma ja Vadelma-suklaa

Macaronsien valmistaminen ei ole aina helppoa. Olen yrittänyt monia kertoja kokeilla sitä. Grammamittojen pitää olla supertarkkoja, lämpötilojen sitäkin tarkempia ja jokainen vaihe voi mennä tavalla tai toisella pieleen.

Minä haluan oppia vielä sen aidon ja oikean systeemin, mutta teen sen ajan kanssa. Siihen asti leivon näitä superhelppoja macaronseja joihin ei tarvitse grammoja mitata, ja silti lopputulos on juuri sitä mitä pitääkin.

Leivoin kaksia erilaisia macaronseja valmistujaisiini viime viikonloppuna. Maku oli parempi kuin erinomainen. Testaa itse ja rakastu!

Macaronsit n. 70-80 kpl valmiita macaronseja

  • 4 Kananmunanvalkuaista
  • 5 dl Tomusokeria
  • 200 g Mantelijauhetta
  • 1,25 tl Perunajauhoja
  • Keltaista ja punaista pastaväriä
  • Vadelma- ja sitruuna-aromia

TEE NÄIN:

  1. Vaahdota valkuaiset hyvin ja lisää joukkoon siivilöity tomusokeri. Vatkaa niin kauan että seos on kiiltävää ja jämäkkää.
  2. Sekoita perunajauhot mantelijauhoihin ja pyöräytä seos nuolijalla valkuaismassaan.
  3. Jaa massa kahteen osaan. Laita toiseen puoleen keltaista väriä ja sitruuna-aromia 1 tl kumpaakin. Toiseen puoleen tulee vadelma-aromi ja punainen väri, 1 tl kumpaakin.
  4. Laita pursotinpussiin pyöreä tylla ja levitä 3 – 4 Peltiä joissa on leivinpaperit. Pursota toinen väri ensin ja paista, toinen voi odottaa sen aikaa pursotinpussissa.
  5. Kaavi macaronsmassa pursotin pussiin ja ala pursottamaan leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia kasoja. Anna niiden levitä rauhassa.
  6. Anna kuorien levätä pari kymmentä minuuttia huoneenlämmössä. Testaa kevyesti kuoren pintaa sormella, jos pinta on kuivunut, kuoret ovat valmiita uuniin.
  7. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa kaikki kuoret kerrallaan, jos ei, paista kuoret kahdessa osassa.
  8. Paista kuoria 150 asteessa noin 14 minuuttia. Jäähdytä kuoret ennen kuin liikutat niitä leivinpaperilta.

Keltaisten macaronsien täyte

  • 200 g Vadelmatuorejuustoa
  • 1,5 dl Lemon Curdia
    (Lemon curdin voi ostaa valmiina. Minä tein omani kuitenkin itse tällä ohjeella)

TEE NÄIN:

  1. Sekoita ainekset keskenään ja kaada pursotinpussiin. Pursota kuorien väliin ja lisää kannet päälle.

Punaisten macaronsien täyte

  • 1 pss Valmista suklaamoussea

TEE NÄIN:

  1. Valmista suklaamousse ohjeen mukaan ja pursota pursotinpussilla.

Kommentit

Kommentoi juttua: Superhelpot macaronsit – Sitruuna-vadelma ja Vadelma-suklaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X