Superhelppo voileipäkakku!

Se jäätävä tunne, kun tiedät ettei ole mitään parempaa kahvipöydän herkkua kun voileipäkakku, mutta et ole vielä koskaan onnistunut saamaan siitä kaunista. Olen kokeillut vaakaan leikattua vuokaleipää, olen kokeillut ranskanleipää, puhumattakaan näistä paahtoleivistä. Joka kerta lopputulos on ollut sama. Kakku on taivaallisen makuinen, mutta ruma kun mikä. Täytteet tursuaa välistä pöydälle ja oli muoto sitten pyöreä tai neliö, lopputulos muistuttaa lähinnä sotkua lautasella, eikä houkuta ketään maistamaan. Löysin taannoin tätä tarkoitusta varten tehdyn leivän ohjeen, joka paistetaan kakkuvuokassa. Sitä aion kokeilla seuraavalla kerralla. Tällä kertaa kokeilin tätä ratkaisua, eli kasasin voileipäkakun edellisenä iltana irtopohjavuokaan ja koristelin sitten juhlapäivän aamuna.

TARVITSET:

Irtopohjavuoka 28cm

1 Pkt Vehnäpaahtoleipää (Esim. Lidlistä niitä isoja)

1 Pkt Täysjyväpaahtoleipää/ ruispaahtoleipää

1 iso pötkö Maksamakkaraa

1-2 dl Sinappikurkkusalaattia

½ pkt Punajuurisalaattia

1 pss Kinkkukuutioita

1 pkt Tuorejuustoa

2 Kevätsipulia

½ tl Valkopippuria

½ tl Suolaa

Kostutukseen: Vettä tai laimeaa lihalientä

KORISTELUUN:

2 Pkt Sulatejuustoa (á 200g)

6 Viipaletta Meetvursita

Keväsipulin varsi

n. 3cm Pala Chorizo-makkaraa (Tai meetvurstia/salamia tms)

Pari oksaa Oreganoa

Rouhi kinkkukuutiot ihan pieneksi. Silppua sipuli. Sekoita sipuli ja kinkkukuutiot tuorejuustoon ja lisää valkopippuri ja suola. Maista maut, lisää mausteita jos tarvitsee. Suola ei maistu ihan heti, joten sen kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä kinkussakin on suolaa. Jos haluat, niin kelmuta vuoka kelmulla varmuuden vuoksi. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois ja peitä koko vuokan pohja leivillä. Voit tilkitä pienetkin raot pienillä paloilla, sillä kostutus pehmentää leipää niin, että pikkupalatkin pysyvät paikallaan. Kostuta eka kerros vedellä tai lihaliemellä. Kannattaa kostuttaa kunnolla, muttei liikaa. Itse laitoin 2-4 rkl vettä jokaiseen leipäkerrokseen. Levitä sinappikurkkusalaatti leipien päälle, kannattaa laittaa ihan ohut kerros, ettei maku ole liian voimakas. Leikkaa maksamakkarasta ihan ohuita viipaleita ja laita viipaleet vieri viereen kurkkusalaatin päälle. Laita maksamakkaroiden päälle toinen kerros leipää ja kostuta. Leivät kannattaa laittaa niin, että esim eka kerros pelkkää vehnäleipää ja toinen täysjyvää jne. Levitä kinkkutuorejuusto-tahna leipien päälle ja sen päälle ohut kerros punajuurisalaattia. Älä laita punajuurta ihan reunoille asti, vaan jätä n. 1-2cm reunoista tyhjäksi, ettei punajuuri värjää pinnalle tulevaa sulatejuustoa. Sitten viimeinen kerros vielä leipää ja kostutus. Kääri vuoka kelmuun ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. 

Poista kelmu ja vuokan reunat. Ota sulatejuustot ja laita ne mikron kestävään kulhoon. Sulata juustoa mikrossa 30-60sek välillä sekoittaen. Levitä sulatejuusto kakun päälle ohuelti kauttaaltaan. Kannattaa laittaa hetkeksi (30min) jääkaappiin, ettei juusto valu pöydälle. Pilko sillä välin Chorizo pieniksi kuutioiksi ja kevätsipulin varsi ohuiksi renkaiksi. Pyöritä meetvursteista ruusuja ja koristele kakku loppuun. Kakku kannattaa pitää jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

VINKKI: Voileipäkakun voit koristella melkein miten vaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä enemmän laitat kakun päälle tavaraa/koristeita, sitä hankalampi siitä on leikata paloja. Kun pidät koristelun yksinkertaisena, myös kakun leikkaaminen onnistuu paremmin!Kommentit

Kommentoi juttua: Superhelppo voileipäkakku!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X