SUPERLEIPÄ – HERKULLINEN HIIVALEIPÄ

Tänäiltana teki mieli tuoretta leipää. Sattumalta facebookissa tuli vastaan kuva ohjeineen Superleivästä. Se näytti NIIIN herkulliselle, että oli pakko kokeilla heti. Tulostin ohjeen ja tein taikinan, sitten luin tarkemmin. Paistetaan 1,5h ja voidellaan vedellä 10 minuutin välein? Outo ohje, mutta päätin neuvoa noudattaa. Ja kyllä muuten kannatti. Sisus on täydellisen muhevaa ja kuori suloisen rapeaa. Parempaa hiivaleipää ei vain ole!

 

 

TARVITSET:

0,5l Lämmintä vettä
1tl Hunajaa (Tai ½tl sokeria)
2tl Suolaa
25g Hiivaa (itse käytin kuivahiivaa 11g)
11dl Vehnäjauhoja
2rkl Öljyä

Sekoita kulhossa puolet jauhoista ja kuivahiiva. Sitten lisää kaikki muut aineet joukkoon ja vaivaa taikinaksi. Leivo leiväksi heti ja jätä kohoamaan vähintään tunniksi vedottomaan paikkaan liinan alle.
Kun leipä on kohonnut kunnolla (Tästä tulee siis yksi ERITTÄIN iso leipä) voitele pinta vedellä, pullasuti on loistava apu tässä.

 

 

Laita leipä uuniin 200 C ja paistumisaika on n.. 1,5h. Leipää tosiaan tulee voidella vedellä 10 minuutin välein. Muutenhan tämä on kuin tavallinen hiivaleipä, mutta tuo vedellä voitelu tekee kuoresta extrarapean ja sisuksesta mehevän.

Sitten vain voita päälle ja ihmettelemään miten hyvää voi leipä olla!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: SUPERLEIPÄ – HERKULLINEN HIIVALEIPÄ

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Koko perheen putous! #putous #mtv3 #maikkari #kokoperhe #yhteistäaikaa
  • Kuva parin vuoden takaa 😍❤️ Äippä ja tytär. Tytär tosin rockaa korkkarit meneen tullen, äidillä ei suju ihan niin hyvin 😂😂
.
.
.
#korkkarit #korkkaritkattoon #äidintyttö #äitijatytär #mylove #mygirl #tb #highheels #rocknroll #saturday #lazysaturday #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
  • broccoli and cauliflower pasta with cheese spread 😍🥦🍝
Varsikukkakaalia ja varsiparsakaalia pastan muodossa 🍝🥦😍
.
.
Resepti blogissa, linkki profiilissa
.
.
#cauliflower #broccoli #pasta #pastaday #cheesespread #varsikukkakaali #varsiparsakaali #paraspasta #pastatime #spaghetti #instafood #foodgrams #foodstagram #foodie #instafoodie #uusipostausblogissa #uusipostaus #kotiliesiruoka #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
  • DIY Coffee coasters made from Coffee beans ❤️☕
DIY Kahvikupinaluset kahvipavuista ☕❤️
.
Ohje blogissa - linkki profiilissa
.
.
#diy #diycoffeecoaster #coaster #coffeecoaster #coffee #coffeebeans #kahvi #teeseitse #uusipostausblogissa #uusipostaus #newpostontheblog #easydiy #kotiliesiruoka #kotiliesi #fruttidimutsi #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-jäätelöleivos 🍒🍧🍰
Cherry and icecream pie 🍒🍧🍰
.
.
Leivoksen täyte on on tehty oman puun kirsikoista, jäätelöstä ja kananmunista. Lämpöisen leivoksen kruunaa pallo vaniljajäätelöä sekä kirpsakka kirsikkamelba.
.
Resepti blogissa, linkki profiilissa 😊
.
.
.
#cherry #cherries #icecream #cherryicecreampie #sogood #bakingday #baking #bakestagram #bakegram #leivonta #leivontapäivä #kotiliesiruoka #kotiliesi #fruttidimutsi
  • Sain hauskan 5 faktaa minusta -haasteen @munakoisonijamina 
Katsotaan mitä keksin... 1. Itken päivittäin. Itken ilosta, liikutuksesta ja joskus surustakin. Useimmiten kyyneleet tulevat silmiin kun katson koskettavia videoita tai uutisia. Iloisia ja surullisia.

2. Vietän luvattoman paljon aikaa puhelin kädessä. Etsin inspiraatiota, luen uutisia ja kirjoituksia, sekä katselen videoita. Teen myös puhelimella paljon työjuttuja.

3. Valmistan puolisolleni joka ilta iltapalaa ja vien sen sohvalle että hän saa ottaa rennosti. Teen muutenkin ruoan perheelle lähes poikkeuksetta, mutta iltapala on kiitos puolisolleni että hän on niin mahtava tyyppi ja upea isä ja puoliso.

4. Pelkään jäätävästi vakavia sairauksia ja kuolemaa. Ne tekevät minut epävarmaksi koska en voi vaikuttaa niihin, vaikka yritänkin olla optimistinen.

5. Haaveilen ruokatoimittajan urasta ja haluaisin tehdä oman keittokirjan.

Haastan seuraavaksi tähän @annaliiri @tyynehal @marivalosaari @operaatioaiti @meriannen 
#5faktaa #haaste #fruttidimutsi
  • Kaverin kolkytvee bileet @amarillolahti @butcherbankerlahti @lahenrillo jäätävän herkullista ruokaa ja todella hyvä palvelu. #suosittelen #vahvasuositus #suosittelenvahvasti #hyväruokaparempimieli #hyväruoka #parempimieli #ulkona #kotiäitiulkoilee #happyme #goodfood #goodmeat #goodrestaurant #recommended #highly #recomendhighly

fruttidimutsi

X