SUPERLEIPÄ – HERKULLINEN HIIVALEIPÄ

Tänäiltana teki mieli tuoretta leipää. Sattumalta facebookissa tuli vastaan kuva ohjeineen Superleivästä. Se näytti NIIIN herkulliselle, että oli pakko kokeilla heti. Tulostin ohjeen ja tein taikinan, sitten luin tarkemmin. Paistetaan 1,5h ja voidellaan vedellä 10 minuutin välein? Outo ohje, mutta päätin neuvoa noudattaa. Ja kyllä muuten kannatti. Sisus on täydellisen muhevaa ja kuori suloisen rapeaa. Parempaa hiivaleipää ei vain ole!

 

 

TARVITSET:

0,5l Lämmintä vettä
1tl Hunajaa (Tai ½tl sokeria)
2tl Suolaa
25g Hiivaa (itse käytin kuivahiivaa 11g)
11dl Vehnäjauhoja
2rkl Öljyä

Sekoita kulhossa puolet jauhoista ja kuivahiiva. Sitten lisää kaikki muut aineet joukkoon ja vaivaa taikinaksi. Leivo leiväksi heti ja jätä kohoamaan vähintään tunniksi vedottomaan paikkaan liinan alle.
Kun leipä on kohonnut kunnolla (Tästä tulee siis yksi ERITTÄIN iso leipä) voitele pinta vedellä, pullasuti on loistava apu tässä.

 

 

Laita leipä uuniin 200 C ja paistumisaika on n.. 1,5h. Leipää tosiaan tulee voidella vedellä 10 minuutin välein. Muutenhan tämä on kuin tavallinen hiivaleipä, mutta tuo vedellä voitelu tekee kuoresta extrarapean ja sisuksesta mehevän.

Sitten vain voita päälle ja ihmettelemään miten hyvää voi leipä olla!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: SUPERLEIPÄ – HERKULLINEN HIIVALEIPÄ

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X