Sushia lempparitäytteilläni!

Opin vasta viime vuonna syömään sushia ja nyt rakastan sitä. En ole ikinä pitänyt erityisemmin kalasta ja vielä vähemmän merilevästä, mutta tajutessani mihin kaikkeen sushi taipuu, minä rakastuin. Nyt käyn silloin tällöin sushilla ihan asioikseni ja olen löytänyt siitä uuden rakkauden.

Olen tehnyt sushia kotonakin muutaman kerran, mutta maku ei todellakaan ole palkinnut. Olen ihmetellyt mitä teen väärin, ja eilen se minulle viimein selvisi. Inhoan sitä merkilevän makua. Ravintoloissa myytävässä sushissa se merilevä ei maistu niin voimakkaalle tai ylipäätään niin mutalammen vedelle, kuin mitä kaupoissa myytävässä merilevässä. Ja koska en pidä siitä kalastakaan, tein kasvis- ja hedelmäsushirullat ja niillä voisin käytännössä vaikka elää.

Toisen rullan sisälle laitoin avocadoa, kurkkua, porkkanaa ja paprikaa ja sen rullan pyöritin paahdetuissa seesaminsiemenissä. Silti ehdoton lempparini on sushi, jonka välissä on kiwi- hedelmää ja banaania. Nuo kaksi kun dippaa soijaan missä on wasabia, on makunautinto täydellisyyttä hipova.  En ihan ole tyytyväinen tuohon ulkomuotoon. Olisivat saaneet olla vielä hetken kauemmin jääkaapissa, mutta puolisollani oli jo nälkä, joten oli pakko antaa sille ravintoa ettei se muutu hirviöksi. Onneksi maku oli 5/5.

2 x Sushirullat (n. 20 palaa)

2,5 dl Sushiriisiä
2 rkl Sushietikkaa
2 tl Suolaa
(1 tl kalakastiketta)

Hedelmärullaan:
½ Banaani
1 Kiwi

Kasvisrullaan:
1/4 Avocado
1 pieni porkkana
1/4 Kurkkua
1/4 Paprikaa

(Halutessaan merilevää)

Seesaminsiemeniä

Tarjoiluun lisäksi: Soijaa, wasabia, pikkelöityä inkivääriä
Valmistukseen lisäksi: Bambumatto, muovikelmua

  • Mittaa riisi siivilään ja huuhtele niin kauan että riisistä valuva vesi on kirkasta.
  • Keitä riisi miedolla lämmöllä melkein kypsäksi, valuta ylimääräinen neste pois.
  • Lisää riisiin etikka ja suola (sekä kalakastike) ja anna sen jäähtyä hyvin.
  • Pilko kasvikset ja hedelmät pieniksi, mielellään tikuiksi. Porkkanan leikkasin kuorimaveitsellä ohuiksi ”levyiksi”.
  • Ota bambumatto ja leikkaa sen päälle mattoa isompi pala kelmua. Levitä päälle hieman mattoa pienempi levy riisistä. Halutessasi voit tässä vaiheessa leikata palan merilevää riisin päälle. Kostuta merilevvä vedellä. Myös pieni määrä wasabia rullan sisällä antaa kivasti makua.
  • Lisää kasvikset yhteen kohtaan pitkittäin, noin 3 cm päähän riisin reunasta ja ala kääriä levyä rullaksi bambumaton ja kelmun avulla. Kierrä kelmu tiiviiksi rullan ympärille ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna tekeytyä muutama tunti.
  • Leikkaa rullat noin 10 osaan ja tarjoile soijan, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Sushia lempparitäytteilläni!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X