Sydämen pysäyttävä pekonileipä – KIRJAIMELLISESTI!

Appivanhemmat tulivat meille taannoin kylään ja anoppi sanoi ettei heillä ole iso nälkä. No minä sitten ryhdyin väsäämään ”pientä iltapalaa”. Taivaallisen hyvää, mutta tukkii varmasti joka ainoan verisuonen. Illanistujaisiin tämä on hyvä herkku: suolaista, pehmeää, rapeaa ja toimii pienenä purtavana raikkaan juoman kanssa. On hyvää viilentyneenäkin, vaikka parhaimmillaan tietty lämpöisenä, kun juusto on vielä venyvää. En kuitenkaan suosittele tätä jokaiseen iltaan!
Ps. Jos jätät pekonin pois, pohjalle jää ns. nyhtöleipä, josta pystyy napsimaan juustoisaa leipää pala kerrallaan. Pekonin kanssa on parempi käyttää leipäveitseä ja leikata palasia. Tästä leivästä napostelee helposti 8 ihmistä ainakin.


 
TARVITSET:

1 Iso hiiva/kauraleipä (Itse käytin kaupan leipää, mutta leivänhän voi leipoa itsekin!)
 
1 pkt Pekonia
25g Voita
1-2 Kevätsipulia
Mozarella-juustoa
Edam/Gouda -juustoa

Leikkaa leipä ristikoille. Jätä pohja kuitenkin ehjäksi, että leipä pysyy kasassa. Sulata voi ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi voin sekaan. Laita voi-sipuliseosta lusikalla leivän viiltojen väliin, niin että sitä on kaikkialla. Leikkaa juustot paloiksi ja tunge rakoihin. Peitä leipä pekonilla. Kääri leipä folioon ja paista 200 C n. 30min. Ota leipä ulos uunista ja revi folio pois. Laita vielä uuniin ottamaan väriä.
 

 

 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Sydämen pysäyttävä pekonileipä – KIRJAIMELLISESTI!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X