Syksyn herkkuja: Kanttarellikupit!

On jälleen se aika vuodesta, kun säilötään herkkuja talven varalle. Mustikat ja mansikat on jo pakkasessa ja viinimarjoista ja omenoista keitellään mehua. Sieni sato on tänä vuonna ollut niukka, ainakin juuri nyt. En ole löytänyt ainoatakaan kanttarellia metsistä, joten suuntani kulki kaupan vihannesosastolle. Alunperin koko ajatus tähän reseptiin lähti siitä, kun Kakkuviikarin Vispailuja -Blogissa törmäsin tähän maukkaaseen ohjeeseen. Ja koska olimme suuntaamassa mummoloimaan, halusin viedä tuliaisiksi jotain mikä vie kielen mennessään. Resepti on mahtava ja kanttarellikupit suorastaan suli suuhun. Jouduin tekemään alkuperäiseen reseptiin pieniä muutoksia, kun suolaa lävähti pikkusen reilummin mitä olin suunnitellut. Onneksi ruokakerma pelasti ja lopputulos oli täydellinen!

001

TARVITSET:

pohjaan…

160g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Vettä
1 dl Emmental-raastetta

Täytteeseen…

1 rs Kanttarelli-tuorejuustoa
1 pieni purkki Creme fraisea
2 kananmunaa
1 dl Emmental-raastetta
pippuria

Höystöön…

250g Kanttarelleja
170g Pekonia
1 sipuli
1 dl Ruokakermaa
Suolaa, pippuria

Sekoita kaikki pohjaan tulevat aineet tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 12 osaan ja muotoile voidellun muffinivuo’an koloihin kupeiksi.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää täyte kuppeihin. Paista 175 C n. 30min
Ruskista pekoni ja sipuli pannulla, lisää joukkoon kanttarellit. Pyöritä hetki. Lisää mausteet ja ruokakerma ja anna hautua muutamia minuutteja.
Anna kuppien jäähtyä hetki ja auta ne veitsellä ulos. Lisää höystö kuppien päälle ja nauti lämpimänä!

Tässä vielä kerran Kakkuviikarin herkullinen ohje!

DSC_0825

 

DSC_0824

Kommentit (3)

Hei!Pitää ihan noita kanttarellikuppeja
kokeilla 🙂

Nam, mitä herkkuja! Kuten näyttävät olevan myös Minion- ja mustikkakeittokakkusi, taitava olet 🙂

Voi kiitti 🙂 <3

Kommentoi juttua: Syksyn herkkuja: Kanttarellikupit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X