DIY SYTYKERUUSUT

Sytykeruusujen teko aluksi youtuben ohjeistuksen kanssa meinasi saada minut repimään pelihousuni, mutta yllättäen kun ekan sain kasaan, homma olikin ihan selvää pässin lihaa. Sitten kun keksin vielä steariinin kanssa miten se toimii parhaiten, homma olikin yllättävän helppoa. Varmistin myös vielä itse erikseen nokikolarilta, että tästä ei varmasti jää uuniin tai piippuun mitään jäämiä. Sanoi että tuossa yhdessä ruusussa kerrallaan poltettuna on niin häviävän pieni määrä sitä steariinia, ettei sen pitäisi vaikuttaa mihinkään.

TARVITSET:

Kananmunakennoja

Kynttilänloppuja

Teräskattilan, jota ei enää myöhemmin tarvita 

(kullan väristä askartelusprayta)

Eli ensin revitään ne kuppiosat kennoista irti.

Sitten siitä kannesta revitään irti pitkiä n. 2cm levyisiä kaistaleita.

Kaistaleet rullataan sormenympärille tiiviiksi rullaksi.

 Rulla asetetaan kupin sisälle. 

Kannattaa pitää peukalolla kiinni seuraavaan vaiheeseen asti.

 Kennon käyttämättä jääneistä osista revitään hieman peukaloa suurempia lepareita, joista tehdään ruusuun terälehdet. Terälehdet työnnetään rullan väleihin.

Kannattaa tehdä KAIKKI ruusut valmiiksi ennen seuraavaa vaihetta.

Sitten kattila tulille ja steariinit sulamaan. Kuulema kattilaan voi myös laittaa vettä lisäksi, mutta minä skippasin sen. Laitoin siis kynttilät kattilaan ja sulatin. KATTILAN KANSI kannattaa turvallisuussyistä pitää lieden lähellä, että tulipalon syttyessä saat tukahdutettua sen mahdollisimman nopeasti. VETTÄ EI SAA käyttää sammutukseen. 

Steariinin sulattua kannattaa antaa sen viilentyä poissa levyltä muutaman minuutin ajan. Itse ihmettelin aluksi, kun väri ei tarttunut ruusuihin, vaikka käytin ne kolme kertaa steariinissa. Syy oli se että steariini oli liian kuumaa. Kun se jäähtyy pienen hetken, se tarttuu tosi hyvin kylmiin ruusuihin. Lopuksi suihkutin ruusuihin ihan pienen pienen suihkauksen kulta-sprayta antamaan kauniin hohteen. Nyt tosiaan odotan että saan tuohta ja saan pakattua ruusut tuohen päälle sellofaaniin.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY SYTYKERUUSUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X