DIY TAIKATAIKINASTA JOULUKUUSEEN

Olen aina miettinyt, että olisi kiva tehdä jotain taikataikinasta, mut aina se on jäänyt. Nyt kun omat lapset on pieniä, sitä miettii enemmän näitä askarteluja niin, että saa lapsetkin mukaan juttuihin. Tänä vuonna minä ikuistinkin sitten meidän esikoisen käden jäljet taikataikinaan ja saatiin aika kivan näköisiä joulukuusen koristeita mummoille ja kummeille. Samalla voi sitten ensi jouluna verrata paljonko se käsi on kasvanut vuodessa. Aikomus olisi vielä meidän juniorinkin kädet saada ikuistettua.

TARVITSET:

3dl Vehnäjauhoja
1,5dl Suolaa
1,5dl Kylmää vettä
1rkl Öljyä

KORISTELUUN:

Punaista ja valkoista maalia (vesiväritkin käy)
 
Musta tussi / Mustaa maalia
 
Silkkinauhaa/ juuttinarua

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja. Jos se tuntuu liian kovalta, voit lisätä pienen tilkan vettä. Tästä taikina määrästä tuli meidän tytön käden kokoisia palloja seitsemän kappaletta.

Ensin pyöritin siis seitsemän palloa taikinasta ja tein niistä n. 1cm paksuisia pyöreitä levyjä. Sitten meidän tyttö painoi jokaiseen levyyn käden jälkensä, äidin avustuksella, tottakai.

Ennen uuniin laittoa, painoin jokaisen koristeen yläreunaan pillillä reiän. Näin saa nauhan siististi pujotettua läpi. Sitten uuniin. 125 C ja tunti. Kannattaa kurkata pohjasta ovatko kuivia, jos eivät, niin laita vielä toviksi uuniin. Taikataikina kuivuu todella hitaasti huoneenlämmössä.

Sitten kun pallerot tulee uunista, ne kannattaa jäähdyttää ihan kunnolla ennen maalaamista.
Maalata voit kuvan mukaan, eli lakki ja nenä punaisella, lakin etureuna ja parta sekä lakin tupsu valkoisella, Sitten kun valkoinen ja punainen on kuivunut, mustalla tussilla tai maalilla vielä ääriviivat ja silmät.

Lopuksi silkkinauhaa tai vaikka juuttinarua reiästä läpi ja mummolan kuuseen roikkumaan! 🙂

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY TAIKATAIKINASTA JOULUKUUSEEN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X