Taivaallinen uunirahkakakku marengilla (Munaton)!

DSC_0933DSC_0941

Meillä ei ole tehty amerikkalaistyylisiä uunijuustokakkuja oikeastaan lainkaan. Syy siihen on ollut se, että ne hyydytetään poikkeuksetta kananmunalla, mikä meidän perheessämme on ehdoton ”eikäy”, koska meillä on allerginen joukossa. Kuukausien ja vuosien mennessä eteenpäin, olemme karsineet kaikki kananmunaa sisältävät tuotteet ruoka-aineista yksi toisensa jälkeen. En halua ottaa riskiä, että epähuomiossa laitan jotain ruokaan, mikä pahimmillaan aiheuttaisi pienelle ihmiselle reaktion tai jopa anafylaksian.

Meillä tehdään tästä syystä paljon juustokakkuja. Lähes poikkeuksetta tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Ne ovat helppoja ja ne ovat maailman tappiin asti muokattavissa niin, ettei kahta samanlaista kakkua ole pakko tehdä, ellei löydy joku resepti, joka on NIIIN hyvä, että sitä haluaa tehdä toisenkin kerran. Sellaisiakin reseptejä tässä on syntynyt. Omia ja perheen lemppareita ovat olleet muunmuassa Mariannekakku, Passionkakku ja Raparperijuustokakku.

Tässä reseptissä olen käyttänyt vegaanista ja gluteenitonta kananmunankorviketta nimeltään NoEgg. Se on jauhetta, minkä voi sekoittaa pieneen määrään vettä, jolloin se korvaa kananmunan ja antaa kananmunalle ominaisen hyytymisefektin leivonnassa. Siitä on kuitenkin erinäisten kokeilujen aikana löytynyt myös huono puoli. Se maistuu vähän ”pahalle”. Tai sanotaanko teolliselle, sahanpurulle. En oikein edes tiedä mille, mutta leivonnassa, jossa ei ole itsessään paljon makua, se antaa pahan sivumaun. Tällä tarkoitan esimerkiksi muffini- tai piirakkataikinoita.

DSC_0946 DSC_0929

Tässä reseptissä se kuitenkin toimii täydellisesti, kun massassa jota se hyydyttää, on paljon makua. Samoin uskon sen toimivan ihan perinteisessä amerikkalaisessa juustokakussa ja sen muissa variaatioissa, kuten Key Lime Pie.

TARVITSET (20cm vuokaan):

6 kpl Digestivekeksejä
6 kpl Isoja kaurakeksejä (Esim Kantolan)
1,5 dl Fazerin Sadonkorjuupuurohiutaleita (Tai tavallisia isoja hiutaleita)
75g Voita

500g Maitorahkaa
250g Turkkilaista jogurttia
300g Marjoja (Pakasteet käy hyvin, mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa jne)
1 prk Kondensoitua maitoa (tai 4 pientä)
1 tl Vaniljaa myllystä (tai 2 tl vaniljauutetta, tai 2 rkl vaniljasokeria)
½ pss Valkosuklaanappeja
3 tl NoEgg jauhetta (tai 2 kananmunaa)

  • Murskaa keksit murskaksi kulhoon. Saa jäädä sattumia. Lisää hiutaleet ja voi, ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada keksiseos voideltuun irtopohjavuokaan ja vuoraa sillä pohja ja nostele reunoille. Painele tiiviiksi.
  • Sekoita rahka, jogurtti, kondensoitu maito, valkosuklaanapit ja vanilja keskenään. Maista seosta. Lisää sokeria tarvittaessa.
  • Lisää seokseen NoEgg -jauhe sellaisenaan teelusikallinen kerrallaan ja sekoita huolellisesti. (Jos käytät munia, lisää ne massaan kevyesti vispattuna.
  • Lisää marjat ja sekoita kunnolla. Kaada seos vuokaan.
  • Paista 200 C n. 15 min (tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä ja kakku on selkeästi hyytynyt).
  • Anna jäähtyä kokonaan. Tämä on parasta kylmänä.

MUNATON MARENKI:
(resepti on tehty tätä reseptiä mukaillen: Linkki)

1 Kikhernetölkin liemi
1,5 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Omenaviinietikkaa

  • Vatkaa kikherneiden lientä voimakkaasti niin kauan, että se vaahtoutuu.
  • Lisää sokeri vähän kerrassaan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Lisää viinietikka antamaan kiiltoa.
  • Voit halutessasi maustaa marengin vaniljalla tai sitruunalla.
  • Jaa massa leivinpaperille kahteen kökköön ja levitä ne varovasti isommiksi levyiksi nuolijalla.
  • Kuivata 100 C n. 2h. Sammuta uuni ja anna niiden jäädä uuniin, kunnes uuni on kokonaan jäähtynyt.
  • Kikherneiden maku saattaa pistää läpi, jos marenki ei ole kuivunut kokonaan. Täysin kuiva marenki maistuu täsmälleen sille, mille marengin kuuluukin maistua.

TARJOILUVAIHEESSA:

  • Ota kokonaan jäähtyneestä, kylmästä kakusta reunat irti ja siirrä varovasti tarjoilualustalle.
  • Laita kakun päälle marenki ja koristele tuoreilla tai pakastemarjoilla.

DSC_0954 DSC_0921

Avainsanat

Instagram

  • Äipän pikkuapuri ❤️
Mummys Lil helper ❤️
#äidinrakas #äitinapulainen #äidinpoika #poikanimun #myboy #helper #mummys #mummysboy💙 #mummyshelper #applepie #apples #autumn #autumn2018 #fruttidimutsi #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Herkullinen Kanttarellirisotto taipuu myös kasvisten täytteeksi! Vähän vuohenjuustoa päälle ja uuniin - herkullinen ateria on hetkessä valmis. Profiilissa linkki blogiin, jossa ohje! 😍👌
.
.
.
#blåband #kanttarelli #kanttarellit #kanttarellirisotto #kesäkurpitsa #vuohenjuusto #chevre #syysruokaa #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi @kotiliesi @anna_lehti
  • Käytetyimmät meikit saa näppärästi omat paikkansa kun ne kiinnittää magneetilla tauluun. Näin ne pysyvät turvassa myös pieniltä testaajilta 😉😉 Ohje blogissa, linkki profiilissa! 💄💞💅
.
.
.
#diy #makeuphacks #diymakeuphacks #makeup #makeupstorage #käsityö #teeseitse #paikkakaikelle #meikit #meikki #oriflame #bathroomdecor #bathroomhacks #uusipostausblogissa #uusipostaus #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi #kotiliesikäsityö
  • It's Apple time of the year 😍🍎🍏
.
.
.
#apple #cinnamon #appletime #apples #applejuice #autumniscoming #harvest #appleharvest #autumn #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
  • Kotitekoinen omenamehu maistuu herkulliselta myös ilman lisättyä sokeria. Blogissa helppo resepti ilman mehumaijaa tehtävään mehuun! Käy kurkkaamassa! Linkki profiilissa!
.
.
.
#omenamehu #omena #mehu #sokeriton #uusipostausblogissa #uusipostaus #sokeritonmehu #eilisättyäsokeria #apple #applejuice #nosugar #homemade #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
  • Kylmät wrapit on kuuman kelin paras lounas 😍❤️ Resepti blogissa, linkki profiilissa....
.
.
.
#hotweather☀️ #hot #hothothot #kuuma #suomenkesä #lämmintä #hotsummer #coldfood #wrap #wrapforlunch #hamandcheese #basil #happyme #happyfamily #summer #vacation #instafood #foodstagram #foodgasm #foodgram
  • My cute and handsome boy enjoying Wanhan Porvoon vanilla icecream @tasteofhelsinki
.
.
.
#myboy #mycuteboy #finnishboy #mylove #icecreamlover #vanillaicecream #wanhaporvoo #vanhanporvoonjäätelötehdas @vanhan_porvoon_jaatelotehdas #thebest #thebestoftimes #electrolux #thebestday #kotiliesi #fruttidimutsi #kotiliesiblogit #chefssecret #tasteofhelsinki2018 #thebestpeople #parastajustnyt @annaliiri @r_siren @kotiliesi

fruttidimutsi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taivaallinen uunirahkakakku marengilla (Munaton)!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X