HOT DOG BY SOFIA

Tämän reseptin kunnian otan kokonaan itselleni. Tässä jokin aika sitten oli tarkoitus käydä kaupassa ja se sitten jotenkin jäi. Illalla pitikin keksiä jotain syötävää ja kaapista löytyi salaattitarpeet ja makkaroita joista oli päiväys menossa pian. Joku olisi saattanut paistaa makkarat ja syödä salaatin kanssa, mutta minäpä päätinkin kokeilla jotain täysin uutta ja erilaista. Nakkipiilojen innoittamana syntyi resepti herkullisiin, suussa sulaviin ja NIIIIIIN ihaniin hodareihin.

 

 

Tämä taikina resepti alkaa tulla varmasti jo kaikille tutuksi
mutta kerrataanpa jälleen:

2,5 dl Vettä (42 c)
1 tl Kuivahiivaa
2 tl Suolaa
1 tl Hunajaa
5-6dl Vehnäjauhoja
3 rkl Oliiviöljyä

Kaikki aineet sekaisin ja tunti kohotusta lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Lisäksi tarvitaan:

Chili-Sulatejuusto makkaraa (1/syöjä, Nakitkin käy)

Salaatissa minulla oli:

½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1/4 Kurkkua
½ Paprikaa
Narskujuustoa (Juustoleipä, leipäjuusto)
Ja jääsalaattia
1/4 Sipulia

Kaikki palasiksi ja kuppiin.

Kun taikina sitten viimeinkin on kohonnut, leivotaan se pitäksi pötkyläksi ja jaetaan osiin. Itse tein 6 hodaria, koska 6 syöjää. Pyörittelin palaset pitkuloiksi ja taputtelin ne litteiksi. Sitten makkara/nakki kyytiin ja suljetaan taikina niin, ettei makkaraa näy mistään..

Taikinaa ei tarvitse voidella, mutta jos haluaa rapean pinnan, niin voitelu vedellä toimii siihen. Kun kaikki hodarit on pellillä, paistetaan ne uunissa. 200 C ja n. 8-12min TAI kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Nämä kannattaa valmistaa pellille valmiiksi 10-20min ennen uuniin laittoa, että ehtivät hetken kohota vielä pellillä. Mutta nämä tulee tarjoilla heti uunista tultuaan. Maku on parhaimmillaan heti tuoreena ja kuumana.

Kun hodarit tulevat uunista, käännetään ne niin, että makkaran päät ovat ylöspäin. Sitten sahalaitaisella veitsellä sahataan keskeltä auki ja väliin laitetaan ”täytteet” eli mausteet.

Meillä on käytetty mausteina mm.:

Hellmannsin majoneesia

Sinappia

Ketsuppia

Kurkkusalaattia

Paahdettua sipulia

Ainakin noilla mausteilla saa täydellistä herkkua 😀

Ja sitten vaan nauttimaan <3

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: HOT DOG BY SOFIA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X