TANKOMUNKIT – TUUTTIPULLIEN PIKKUSISKO

Tuuttipullat olivat tämän kevään hitti! Useat äidit ylistivät tuota nerokasta keksintöä syödä laskiaispullat sotkematta. Nyt löysin tuuttipullien kauniin pikkusiskon, tankomunkit. Törmäsin ohjeeseen Kakkukatrin sivulla, minne pääset TÄSTÄ. Munkkireseptin olen saanut joskus kauan sitten, sitä en muista mistä se on peräisin, mutta aika perustaikina se on. Jotain meni pieleen, sillä omat munkkini eivät kohonneet kunnolla ennen kuin heitin ne rasvaan, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun!

 TARVITSET:

100g Voita

2dl Maitoa tai vettä

25g Hiivaa

1 dl Sokeria

1tl Suolaa

1 Kananmuna

7dl Vehnäjauhoja

PAISTOON:

2pkt Munkkirasvaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa rasva. Vaivaa taikinaa ja jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan 30-40min tai kunnes taikina on kaksinkertainen.

Vaivaa taikinaa kunnolla. Pyöritä taikinasta ohuita tankoja ja leikkaa ne noin 15cm pitkiksi pötkylöiksi. Anna pötköjen kohota vielä hetki liinan alla.

Kuumenna rasva kattilassa. HUOLEHDI ETTÄ SINULLA ON KATTILANKANSI vieressä, jos rasva sattuisi leimahtamaan. Kokeile pienellä palalla onko munkkirasva tarpeeksi kuumaa. Jos munkin pala nousee heti pintaan kuplien, on rasva sopivaa, jos se uppoaa pohjaan eikä kupli, anna rasvan vielä lämmetä. Munkit on hyvä kypsentää niin, että väri tulee vähitellen ja rauhassa, että munkit kypsyvät sisältäkin. Sokeroi munkit heti kun ne ovat paistuneet, että sokeri tarttuu pintaan.

KakkuKatrin ohjeessa oli vielä ihana idea miten munkeille saa herkullisen dipin!TESTIRYHMÄ SUOSITTELEE!

Kommentit

Kommentoi juttua: TANKOMUNKIT – TUUTTIPULLIEN PIKKUSISKO

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X