Tee itse luonnonmukainen HUULIRASVA!

Lipbalm1

Ystäville ihania suklaisia huulirasvoja!

Meitä on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä jotka nauttivat ystävänpäivästä, soittavat, laittavat kortin, vievät ystävän kahville tai lounaalle tai lahjovat niitä läheisimpiä pienellä lahjalla ystävänpäivänä. Sitten on niitä jotka sanovat ”en muista ketään 14.2, koska ystävänpäivä on joka päivä”. Minä kuulun kuitenkin välimaastoon, sillä ajattelen että ystävänpäivän tulisi todella olla joka päivä, mutta silti rakastan ystävänpäivän ideaa muistaa niitäkin ystäviä, joihin yhteydenpito on harventunut, mutta jotka silti ovat rakkaita. Kaikille rakkaille pitäisi muistaa kertoa kuinka tärkeitä he ovat joka päivä, mutta aina se ei luonnistu tai ole edes mahdollista. Niinpä aion muistaa omia ystäviäni 14.2. Ja minusta kaikkien pitäisi. Muualla maailmassa 14.2 on rakkauden ja rakastavaisten päivä, valentines day, mutta meillä se on ystävänpäivä ja kaikesta kaupallisuudestaan huolimatta se on mahtava juttu! Että kerran vuodessa saa laittaa sen kortin ja ehkä pienen muistamisen mukaan ja muistaa niitä kauempanakin olevia ihanuuksia, jotka ovat aina kuitenkin vain sen yhden puhelinsoiton päässä. Ja mikä tärkeintä: JOTKA aidosti ja oikeasti ovat aina olemassa, hyvinä ja huonoina hetkinä. Ja vielä se tekee tästä ystävänpäiväasiasta erityisen  helppoa, että parin viikon päästä alkaa kaikki mahdollinen mainonta päivän tiimoilta, eli tätä päivää ei pääse unohtamaan MaDea (mammaiän dementiaa) sairastava kotiäitikään (kuten allekirjoittanut!).

Koska DIY-jutut ovat lähellä minun sydäntäni, tänä vuonna kortin matkaan lähtee itse tehty lahja. Ja nimenomaan itse alusta asti valmistettu huulirasva luonnonmukaisista raaka-aineista. Tämän postauksen olen tehnyt yhteistyössä Limepopin kanssa. Varmasti heidän iskulauseensa ”luo itse luonnonkosmetiikkaa” kertoo teille parhaiten mitä on tulossa. Limepopin valikoimista löytyy mittava määrä erilaisia luonnonmukaisia tuotteita, joista pääset itse valmistamaan rasvat, shampoot, meikit ja seerumit sekä kaiken siltä väliltä. Joten suosittelen piipahtamaan sivuillaan. Miten ihana onkaan antaa lahjaksi jotain, mikä on käytännöllinen, suloinen, rakkaudella valmistettu ja ennen kaikkea LUONNONMUKAINEN!

Tämän huulirasvareseptin sain tuotteiden mukana heiltä. En ole aiemmin tehnyt itse luonnonkosmetiikkaa tai muutakaan kosmetiikkaa, joten tähän kokemukseen lähdin ilomielellä, mutta täysin noviisina. Ensikertalaiseksi onnistuin kuitenkin uskomattoman hyvin ja 10 purkkia suklaahuulirasvaa odottaa nyt onnellisia uusia omistajiaan.

Lipbalm2

Suklaan maku ja tuoksu ovat ihania huulilla!

Lipbalm3

Limepopilta saa myös ihanat hylsyt ja pikkupurkit huulirasvoja varten!

 

TARVITSET:

15 g mehiläisvahaa
15 g Mangovoita
7 g kaakaovoita
30 ml makeaa manteliöljyä
15 ml risiiniöljyä
5 ml kasviglyseriiniä

Halutessasi lisäksi:
1-5 ml Makuöljyä ja/tai
1 tl tummaa kaakaojauhetta
(Suklaisamman saa jos sekaan laittaa pari palaa tummaa suklaata, itse en ole tätä vielä kokeillut)
Pari tippaa E-vitamiinia
(itse käytin näitä kaikkia)

Huulirasvahylsyjä tai purkkeja
(sain hylsyjä ja purkkeja Limepopin kautta, macaron-purnukat on tilattu kiinankaupasta!)

Käytin elintarvikevaakaa mitatessani aineet. Laitoin vaakaan metallisen kulhon (muovinenkin käy) ja nollasin vaa’an raaka-aineiden välissä. Näin sain kaikki aineet kerralla mitattua samaan kuppiin. Lisää siis mehiläisvaha, mangovoi, kaakaovoi, manteliöljy, risiiniöljy ja kasviglyseriini kulhoon ja sulata juoksevaksi litkuksi vesihauteessa. Kun kaikki aineet ovat sulaneet, lisää joukkoon halutessasi makuöljy sekä kaakaojauhe (itse käytin tavallista tummaa kaakaota). Mahdollinen E-vitamiini lisätään viimeisenä. Kun kaikki aineet ovat sekaisin, purkita heti! Massa alkaa hyytyä välittömästi. Itse pidin kattilan lähellä koko ajan ja sulattelin purkittamisen ohella massaa lisää, jos se hyytyi liikaa. Apuna käytin pientä muovista vauvanruokalusikkaa, teelusikkaa ja nuolijaa. Lisäksi huulirasvapuikkojen kanssa minulla oli apuna puinen grillitikku. Puikkoihin rasva kannattaa laittaa ensimmäisenä, että massa on mahdollisimman lirua.

Risiiniöljy tuo hoitavuuden lisäksi pienen kiillon ja glyseriini sitoo kosteutta. Tähän voi lisätä myös muutaman tipan e-vitamiiniöljyä, joka tuo lisähoitavuutta.
Tästä annoksesta sain 6 pikkupurkkia (5ml), 2 huulirasvapuikkoa (4,5ml) ja 3 macaron-purkkia (10ml).

Hauska huomio oli, että tämän projektin lievän sotkemisen myötä käsieni iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen! Haha! Mutta huulilla rasva tuntuu ihanan pehmeältä, ja pysyy kauan. Huulet ovat myös ensimmäisen hoitokerran jälkeen jo ihan selkeästi parantuneet pakkasten mukana tulleesta rohtumasta. Tämä tulee omaan käyttöönkin pysyvästi! Huulirasvassa on ihana suklainen maku ja koostumus on juuri niin kuin oikeassa huulirasvassa kuuluukin. Ihana maku ja suklainen tuoksu huulilla tuo kyllä hyvän mielen terveiden huulien lisäksi!

Rasvan säilyvyys on parikin vuotta, mutta ainakin omassa käytössä sitä kuluu siihen tahtiin, että kesällä varmaan on vain tyhjät purkit jäljellä!

Limepopin nettisivuille pääset TÄSTÄ linkistä. Heidän sivuiltaan löytyy kaikki tarvittava tähän reseptiin. Tämä postaus on siis tehty yhteistyössä Limepopin kanssa.

Lipbalm4

Aineet on helppo mitata keittiövaa’alla. Nollaa vaan vaa’an jokaisen aineen jälkeen, niin kaikki ainekset saa mitattua yhteen kulhoon!

DSC_0046

Purkit ja purnukat kannattaa ottaa lähelle ilman kansia! Purkittaminen kannattaa tehdä nopeasti, sillä massa hyytyy samantien!

huulirasva1

Valmis massa muistuttaa suklaakakkutaikinaa, niin koostumukseltaan kuin tuoksultaankin!

huulirasva2

Valmiit, purkitetut rasvat saa siistittyä talouspaperilla tai pyyhkeellä, kun massa on hyytynyt kokonaan!

   

Kommentit (12)

Ihana lahjaidea! Ja vautsi noita macaronseja 🙂

Joo, noi on kyllä supersuloisia 🙂

Eltaantuu nopeasti? Luonnonkosmetiikka ei ainakaan yleensä säily pitkään.

Ilmeisesti se on vesi, mikä pilaa rasvat huoneenlämmössä. Tässä ei ole vettä, joten pitäisi kestää jonkin aikaa.. 🙂 Kysyn vielä tarkemmat säilymisajat ja vastaan tähän sitten uudelleen! 🙂

No niin, sain vastauksen! Eli tämän säilyvyys on jopa parikin vuotta, jos vaan on mitä säilyttää. Itsellä ainakin kuluu siihen tahtiin, että tuskin on kovin kauaa mitä säilyttää 😀

Lisään tämän tekstiinkin! 🙂

Ihana idea! Mistä näitä aineksia saa ostettua?

Siis tekstistä löytyy linkit http://www.limepop.fi sivustolle, sieltä saa kaiken tarvittavan 🙂

Hei,saisinko tarkemmat tiedot macaron purkeista?

No esimerkiksi Wish- verkkokaupan tai Ebayn hakuun kirjoittaa ”Macaron”, niin löytyy niitä purkkeja. Ne kai on pillerirasioiksi tarkoitettu, mutta niissä on uskomattoman hyvin paikallaan pysyvä tuo kansi, niin sopivat moneen juttuun. Kuten tähän 🙂

Vinkkinä et lääkeruiskulla ei tuu sotkuu 😉

Loistava idea!!

Kommentoi juttua: Tee itse luonnonmukainen HUULIRASVA!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X