Tee itse tortillat, alusta asti!

Tämä resepti on tarkoitettu ensisijaisesti väliviikolle. Elämme aikaa kun kaikkien kielen päällä maistuu jo kinkut ja laatikot. Jouluruoat maistuvat hyvältä kerran vuodessa kaksi päivää, sitten niiden maku muuttuu tunkkaiseksi ja ajatuskin ahdistaa. Kohta niillä vedetään taas överit ja viimeistään tapaninpäivänä ihmiset jonottaa pizzerioissa _Mitätahansamuutakuinkinkkua_. Silloin on hyvä hetki maistella jotain ihan muuta. Jotain kevyempää ja jotain täysin erilaista. Se on se maaginen hetki ennen uudenvuoden nakki- ja perunasalaattiövereitä. Silloin kannattaa varata tarpeet itse tehtyihin tortilloihin. Raikkaita kasviksia, kanaa ja loraus ruokakermaa poistaa lanttulaatikon kuluneen maun suusta juuri sopivalla hetkellä ennen kuin kaikki aloittavat laihdutuskuurin ja ostavat salikortin. Merkkaa tämä ohje ylös, tästä on sinulle hyötyä! ….Ai niin, ja kokeneimmat jouluruokafanit voivat täyttää tortillansa kinkun jämillä, ei sekään ole huono vaihtoehto! Tein omat tortillani tällä Myllyn Paras -reseptillä, enkä muuttaisi siitä mitään.

 DSC_0874

TARVITSET:

5 ½ dl Durumjauhoja
½ tl Suolaa
½ dl Öljyä
2 dl Vettä

Sekoita kaikki keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta 8-10 keskikokoista pullaa ja peitä pullat siksi aikaa liinalla kun valmistat täytteen.
(Ohje jatkuu alla kuvissa)

TÄYTE:

300g Broilerin fileesuikaleita
2 Porkkanaa raastettuna
2 sipulia kuutioina
1 dl Herneitä
1 prk Ruokakermaa
2 Valkosipulin kynttä murskattuna
Suolaa ja pippuria (chiliä)

Paista kanat kypsäksi. Lisää muut täytteet ja ruokakerma. Keitä kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

LISÄKSI: Tomaattia, kurkkua, salsaa, kermaviiliä (dippijauhetta, esim Taco), ranskankermaa.

DSC_0870

DSC_0838

DSC_0873

Kauli taikinapallot ohuiksi, paistinpannun kokoisiksi letuiksi.

 

DSC_0872

Paista pannulla pienessä määrässä öljyä niin, että lettu saa väriä pintaan. Kasaa täytteet päälle ja nauti HETI!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Tee itse tortillat, alusta asti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X