Tekemistä sisälle ja parhaat puhelinapplikaatiot koko perheelle!

Kuva: Kuvituskuva, Pixabay

Koko maailmanlaajuisesta ikävästä tilanteesta johtuen, monet meistä ovat nyt kotona lasten kanssa. Ensimmäiset päivät sujuvat kuin vettä vaan, mutta sitten alkaa tylsyys jo voittaa. Kylään ei voi mennä, eikä mihinkään missä on ihmisiä. Miten saada aktivoitua lapsia sisätiloissa jos sattuu olemaan huono keli, tai muutenkaan pelkkä ulkoilu ei riitä.

Lautapelit toimii aina, samoin piirtäminen ja askartelu. Lasten kanssa on myös mukava leipoa ja laittaa ruokaa yhdessä. Ulkoilu nyt tietenkin on aina hyvä vaihtoehto, samoin vesileikit kylpyhuoneessa. Meillä lapset ovat ensimmäistä kertaa ikinä myös innostuneet kotiaskareista. Tiskaamisestakin tulee välillä ihan tappelu, kuka sen saa hoitaa. Minä en vastusta, jos muut sen haluavat toteuttaa.

Sitten on puhelinapplikaatiot. Meille tuli esikoulusta viesti, missä oli vinkattu muutamia lapsen kehitystä edistäviä applikaatioita. Niissä opetellaan kirjaimia, numeroita, tavaamista ja laskemista. Niitä ovat mm. Ekapeli, Pikku Kakkosen eskari sekä Matikkakunkku junior.

Koitin myös tässä yksi päivä etsiä lapsille muita pelejä ihan googlaamalla ja törmäsin ainakin Oppi ja Ilo -sivustolla moniin ilmaisiin peleihin, sekä sen lisäksi siellä on ohjeita lapsia kehittäviin peleihin, mitä voi leikkiä kotona sisällä ohjatusti. 

Sen lisäksi meillä on perheenä suuressa suosiossa korttipelit, mitä voi pelata puhelimella. Nämä siksi, että meillä ei kyseisiä pelikortteja ole kotona tällä hetkellä. Näitä on mm. Skip-Bo, jossa laitetaan vuoron perään numerokortteja pinoon ja lasketaan kahteentoista. 5- ja 6-vuotiaat oppivat pelin hetkessä. Skip-Bo on siitä kiva peli, että sitä me pelaamme myös mummon ja ukin kanssa, jotka ovat 160 km päässä omassa kotonaan. Ihanaa ja yhteisöllistä.

Tämän lisäksi meillä pelataan myös Uno -korttipeliä puhelimella. Sekin on hauska peli ja sopii koko perheelle. Pienetkin oppivat pelin nopeasti ja sitä on hauska pelata yhdessä.

Vähän isommille suosittelen Rummikubia. Se peli meillä on kotona, mutta puhelimen kautta peliin osallistuvat myös muutkin sukulaiset jotka ovat kaukana. Äärettömän hauskaa! Meillä on sukulaisten kesken pelaamiseen oma wappiryhmä, johon kuka tahansa voi milloin tahansa ehdottaa mitä pelataan, ja ne joilla on aikaa sillä hetkellä, osallistuvat pelin.

Tämän lisäksi suosittelen perinteisiä lautapelejä. Omien lasten kanssa suosikit ovat Kaninloikka, Afrikantähti, lotto-pelit, muistipelit, ja Junior Alias.

Aikuisempaan makuun suosittelen jo mainittua Rummikubia, ja sen lisäksi perinteisiä pelejä kuten Rappakalja, Trivial Pursuit, Alias ja Monopoly.

Mitkä ovat teidän perheen lempipelit?

Avainsanat

Kommentit (2)

Kannattaa tutustua myös lautapelikauppojen valikoimiin ja ns uudemman polven peleihin, voisitte innostua! (Hyviä valikoimia verkkokaupoissa on mm. Lautapelit.fi ja Kärkkäinen) Minun lempparipelini lapsena olivat Rummikub ja Monopoly, toisaalta silloin ei ollut markkinoilla kauheasti vielä valikoimaa. Nykyään pelaamme koko perheen voimin (lapsemme ovat nyt 6 ja 9 v) ehkä eniten esim Dominionia, 7 wondersia, Castles of mad king Ludwigia ja Jorvikia, toisinaan myös Menolippua. Silloin kun molemmat lapsemme olivat pienempiä (alle kouluikäisiä), pitivät he paljon mm. Eläinpyramidista, Carcassonnesta (ihan normiversiosta helpotetuilla säännöillä eli ilman peltoukkoja, on olemassa erikseen myös lasten Carcassone, mutta siitä ei niin innostuttu), Uno ja Kaninloikka olivat myös kova juttu (nykyään vähän haastavamat pelit vievät voiton näistä). 6-vuotiaan tämän hetken suosikkeja ovat myös Shakki, Tap it (en tiedä onko varsinaisesti edes lautapeli, siinä on sellaisia vilkkuvia valojuttuja, joita pitää painaa mahd. nopeasti), Citadels ja Majesty.

Kiitos vinkeistä!! Tulee kyllä uudet pelit nyt tarpeeseen kun kotona ollaan!

Kommentoi juttua: Tekemistä sisälle ja parhaat puhelinapplikaatiot koko perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X