TEXMEX SALAATTI

TexMex -ruoka on ihanaa herkkua sen kaikissa muodoissa. Useimmiten sen saa helposti terveelliseksi ja sitä pystyy muokkaamaan niin moneen muotoon ja makuun. Meillä suosituimmat texmex -herkut ovat olleet tacot, tortillat ja nachovuoka. Kaikki niin herkullisia ja täyttäviä, joten halusin kokeilla jotain edes hieman kevyempää, no ei tästä nyt kevyempää tullut, mutta ajatus siitä että se on salaatti sai syömään hyvillä mielin. Ideahan tässä on sama kuin tortilloissa, letut vaan puuttuu. Tätä voi tehdä kanalla tai lihalla, suikaleina tai jauhettuna… Konstit on monet!

TARVITSET (4-6 hlö):

1 Kurkku

3 Tomaattia

1 Paprika

½ Cosmopolitan salaattia

Juustokuutioita (esim. Feta, cheddar, edam, gouda. Kaikki käy)

400g Jauhelihaa

½ prk Ruokakermaa

Fajita spice mix -maustesekoitus

Kermaviili + Taco-dippi

Salsaa

Nachoja

Kuutioi kaikki vihannekset. Revi tai pilko Cosmopolitan salaatti vadille ja laita vihannes-kuutiot päälle. Kuutioi juusto ja lisää joukkoon. Sekoittele hieman. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää ruokakerma ja maustesekoitus. Kaada dippijauhe kermaviilin sekaan ja sekoita huolellisesti. Murskaa nachoja salaatin päälle, kaada jauheliha salaattiin ja koristele salsalla ja kermaviilillä. Voit murustella nachoja vielä pinnalle koristeeksi. 

Kannattaa valmistaa niin että tarjoillaan ja syödään heti. Jos aikomuksenasi on tarjoilla salaatti vasta myöhemmin, voit tehdä sen odottamaan jääkaappiin ja lisätä jauheliha ja kastikkeet sekä nachot vasta juuri ennen pöytään viemistä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: TEXMEX SALAATTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X