Toffifeetortut vs Dumletortut

Viime vuosina torttujen tuunaamisesta on tullut hitti. Moni rakastaa edelleen perinteisiä luumutäytteisiä joulutorttuja, mutta on kuitenkin myös meitä, joista torttujen tuunaaminen on hauskaa puuhaa.

Viime vuonna tein omenahäkkejä tortuista ja ne ovat olleet kyllä yksi suosikeistani. Tällä kertaa testiin meni tortut missä täytteenä oli Toffifee sekä Dumle.

Tortuista tuli todella makeita, mutta näistä tuli myös koko perheen lemppareita. Hieman suolainen torttutaikina ja makea toffee ovat ihana yhdistelmä. Lasten lemppareita olivat Dumletortut, aikuiset pitivät enemmän Toffifeesta. Toffifeen keskellä on pähkinä mikä aikuisten mielestä oli huippu lisä jo muutenkin hyviin torttuihin.

Tortuista ei esteettisesti tullut kovinkaan kauniita. Ensi kerralla aion kokeilla tulisiko niistä parempia jos tortut saisivat kypsyä uunissa muutaman minuutin ennen toffeiden lisäämistä. Toffeet eivät kuitenkaan palaneet pahasti tälläkään menetelmällä, mutta jospa niistä tulisi hieman kauniimpia kun ne eivät ehdi sulamaan kokonaan.

Torttuja kannattaa toffeetäytteen kanssa vahtia paistumisen ajan. Toffeessa on aina pieni palamisen riski ja maku muuttuu heti kun karkki saa mustaa. Minun testissä pari torttua sai vähän tummaa pintaa, mutta niissä ei vielä ollut palaneen makua. Onneksi.

Toffifee- ja Dumletortut 10 kpl

  • 1 pkt Torttutaikinalevyjä
  • 1 pkt Toffifeekarkkeja ja/tai Dumleja

  1. Sulata levyt huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa levyt kahtia ja muotoile niistä haluamasilaisia torttuja.
  3. Lisää jokaisen tortun päälle karkki.
  4. Paista reilussa 200 C n. 8 min, kurkkaa uuniin ja paista lisää jos taikina ei ole vielä saanut väriä. Paista seuraten paistoa niin kauan että tortut ovat kypsiä mutta toffee ei ole palanut.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Toffifeetortut vs Dumletortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X