Tonnikalasalaatti – Kevyttä, mutta taivaallista!

Joskus vaan tekee mieli herkutella. Harvoin siihen kuitenkaan löytyy super-terveellistä tapaa. Me tykkäämme syödä iltaisin salaatteja erilaisilla variaatioilla. Meidän salaateissa on yleensä pohja sama, koska jos on kerran löytänyt toimivan idean, miksi ihmeessä sitä mennä sotkemaan. Kirjahyllystäni löytyy useita salaattireseptikirjoja ja aika ajoin minä niitä lueskelenkin. Mutta aina sitä palataan tuttuun ja turvalliseen.

Tämä resepti on tonnikalasalaattiin, mitä popsimme eilen illalla. Laitan loppuun kuitenkin muutamia muita ruoka-aineita, minkä kanssa tuo tuttu ja turvallinen salaattipohja toimii täydellisesti.

DSC_0069

SALAATIN POHJA:

Jäävuorisalaattia / Romainesalaattia / Jääsalaattia / Cosmopolitania -> Jotain maistuvaa ja rouskuvaa
Kirsikka/luumutomaatteja
Kurkkua
Punasipulia
Porkkanaraastetta
Retiisejä (Jos on)
Avocadoa

Lisäksi jotain juustoa, jos löytyy: Fetaa, parmesania, mozzarellaa, auraa

Revi, pilko, kuutioi, raasta.
Valmis!

Minkä kanssa tätä sitten syödään:

  • Tonnikala + Kananmuna (mausteeksi suola, pippuri, lime)
  • Broilerin fileesuikaleet (Mausteeksi Curry, jeera (juustokumina), inkivääri, valkosipuli)
  • Palvikinkkukuutiot (Ei kaipaa maustamista)
  • TexMex-maustettu Naudan vähärasvainen jauheliha, papuja
  • Pihvi, broilerin rintafilee, kalafilee -> Ihan mitä vaan mieleen juolahtaa.

Jos salaatti kaipaa kastiketta, tässä pari nopeaa ja helppoa:

HUNAJAKASTIKE:

1 dl Ruokaöljyä
2 rkl Hunajaa
1 tl Sinappia
Suolaa, pippuria, etikkaa
Sekoita keskenään, valmis! Kannattaa sekoittaa kastiketta aina ennen kuin laitat salaatin päälle.

VALKOSIPULIKASTIKE:

1 prk Kevyt kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Suolaa
sekoita keskenään ja anna maustua hetki.

AURAJUUSTOKASTIKE:

1 prk Kermaviiliä
½ pkt aurajuustoa muruina

Sekoita keskenään. Anna maustua useampi tunti, että aurajuuston maku voimistuu.

Kommentit

Kommentoi juttua: Tonnikalasalaatti – Kevyttä, mutta taivaallista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X