Trooppinen lehtipihvileipä

Tämä leipä on äitini bravuureita. Leivässä on hurja määrä makuja, mutta ne ovat täydellisessä balanssissa keskenään, ja leipä on äärimmäisen herkullinen.

Käytännössä siis paahdetun leivän päälle kasataan levitetty lehtipihvi, erilaisia hedelmiä, bearnaise-kastiketta sekä katkarapuja. Leivät kasataan annoksiksi ja nautitaan heti.

Hedelmät voivat olla mitä vain, ja etenkin satokauden hedelmiä kannattaa hyödyntää. Samoin myös tölkkihedelmät toimivat hyvin, kuten persikka ja ananas.

Bearnaise meillä tulee pussista, sillä pussitavara on hyvää ja helppoa. Sen toki voi myös tehdä alusta asti itse, jos tahtoo.

Joka tapauksessa leipä on ihana herkku kesään! Tuhtiutensa vuoksi se on myös hyvä lounas tai päivällinen, ja sopii myös tarjottavaksi illanistujaisiin.

Trooppinen lehtipihvileipä neljälle

  • 2 kpl pakkaus lehtipihvejä
  • Korppujauhoja
  • 2 pss Bearnaise-kastiketta (plus voi, maito ja vesi, valmista pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 8 viipaletta paahtoleipää
  • 1 dl Katkarapuja
  • 1 Nektariini
  • 2 Luumua
  • 1 Kiivi
  • 4 Salaatinlehteä
  • Viinirypäleitä
  • Maustepippuria ja suolaa
  1. Puolita valmiit lehtipihvit ja hakkaa niitä vielä vähän ohuemmaksi.
  2. Pese ja pilko kaikki Hedelmät.
  3. Valmista Bearnaise ja jätä levylle kuplimaan hiljalleen.
  4. Paahda pannulla leipäviipaleet ja asettele lautasille niin, että jokaisella lautasella on 1,5 palaa.
  5. Lisää pannulle voita ja öljyä, pyöräytä lehtipihvit korppujauhoissa ja paista pannulla.
  6. Kasaa leipä niin, että leipäviipaleiden päälle tulee salaatinlehti, sitten pihvi, sitten kastiketta, Hedelmät ja lopuksi katkaravut. Jos kastiketta jää, loput voi vielä jakaa leipien päälle.
  7. Tarjoile heti!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Trooppinen lehtipihvileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X