Tyttö, poika ja yhteisen huoneen sisustus!

Lastenhuoneen sisustus

Kun muutimme Etelä-Suomeen vuosi sitten, julkaisin lasteni ensimmäisen yhteisen huoneen sisustusratkaisut blogissani. Luulin alunperin, että idea oli hurjan hyvä, että pieni huone jaetaan tasan kahtia värein. Ja oikeastaan se olikin ihan hauska juttu aluksi, mutta myönnän, että minä valitsin tuolloin nuo värit väärin.

Lapseni olivat pikkuruisia tuohon aikaan, ja ”heidän värinsä” valitsin minä. Poikani vaatteet olivat turkooseja ja tyttäreni pinkkejä. Mutta nyt on vuosi mennyt ja värit ovat vaihtuneet. Tyttäreni rakastaa nykyään sinistä, vaaleanpunaista ja lilaa. Poikani taas vihreää (ja kirkkaanpunaista). Päätin siis tästä syystä käyttää lastenhuoneessa värejä, joista he itse pitävät. Kummankin omia värejä.

Vaikka lapseni ovat vielä pieniä, he osaavat jo kertoa sen, mistä pitävät.. Ja varsinkin sen mistä eivät pidä. Siksi en tällä kertaa mennyt oman pääni mukaan kokonaan. Joitakin DIY-juttuja päätin itse tehdä lastenhuoneeseen tuomaan tunnelmaa, mutta esillä olevasta materiasta ovat päättäneet lapseni. Esillä onkin siis pääasiassa lasteni rakkaimmat tavarat.

Mieheni maalasi lasten sängyt valkoisiksi, sillä vaikka lastenhuoneessa leikitään päivät, siellä myös luetaan ja rauhoitutaan. Halusimme, että lastenhuoneen värit olisivat nyt sellaiset, etteivät ne heti muuttuisi yhtä ”tunkkaisiksi”, kuin mitä viimeksi. Vaaleat värit ja varsinkin sänkyjen maalaaminen tummasta vaaleaksi osoittautui todella hyväksi ideaksi. Pinnasängyt olivat siis aiemmin tummat ja eriväriset myös keskenään. Valkoiseksi maalaaminen toi yhteenkuuluvuutta ja tietynlaista hillittyä tyyliä. Vaaleat ja haaleat värit tuovat myös uskomattoman paljon huoneeseen tilan tuntua.

Olimme aikeissa hommata tyttärellemme jo isojen tyttöjen sängyn, mutta päätimme odottaa vielä syksyyn, kun poikammekin on valmis jättämään pinnasängyn, että jos hankkisimmekin silloin lapsille kerrossängyn. Kaikki vinkit pienten lasten kerrossänkyihin muuten otetaan vastaan!

Huoneeseen on tulossa vielä pöytä ja tuolit sekä uusi leikkikeittiö, mutta en malttanut odottaa niiden saapumista, vaan halusin jo esitellä tämän tilanteen lastenhuoneesta ennakkoon! Pistetään sitten uutta postausta kehiin, kun huoneen sisustus vakiintuu lopulliseksi.

Pääasiassa nykyinen lastenhuone toistaa valkoisen lisäksi mintun vihreää ja vaaleanpunaista. Teemakuvioina tykästyin noihin pilviin. Minusta ne tuovat suloista, lapsenomaista lempeyttä ja rauhallisuutta huoneeseen. Alla lastenhuoneemme kuvina ja postauksen lopussa linkit kaikkiin itsetehtyihin juttuihin huoneessa:

 

Lastenhuoneen sisustus

Yleiskuvaa tyttäreni sängyn puolelta. Sänkynä toimii Ikean pinnasänky, mistä on laita pois.  A-B-C -kyltit löytyivät talvella Anttilan alesta. Valaisin on Jollyroomista talvella hankittu Färg & Formin riisipaperivalaisin. Matto on Kärkkäisen verkkokaupasta. Verhot Jotexilta. Afrikan tähti -maton muuttaminen jättisuureksi lautapeliksi ohjeineen löytyy postauksen lopussa olevasta linkki-listasta.

Lastenhuoneen sisustus

Tyttärelleni on kertynyt tuota prinsessasälää aika paljon, joten hänen hyllyssään on paljon kaikkea. Hyllyn alapuolella on purkit missä säilytetään pientä sälää (linkki lopussa). Korurasian olen ostanut aikanaan Lontoosta. Olen myös päättänyt, että lasten kirjat pidetään näkyvillä, että ne ovat aina saatavilla.

Lastenhuoneen sisustus

Tuo ruususen mekko on käytössä joka päivä, siksi se on tuossa, että tyttäreni saa sen siitä itse päälleen, kun tahtoo.

Lastenhuoneen sisustus

Anna- nukke on tärkeimpiä leluja tyttärelläni. Hän kantaa tuota nukkea joka päivä ja leikkii sen kanssa paljon. Toinen uusi suosikki on prinsessa Elsa -barbie. Nuo kaksi ovat osana hänen jokaista leikkiään. Tuo kaunis sänky on mumman ja paapan, eli appivanhempieni yhteistyöllä valmistettu. Paappa nikkaroi ja maalasi sängyn ja mumma koristeli tarroilla, sekä ompeli vanhasta pinnasängyn reunapehmusteesta siihen patjan ja peiton.

Lastenhuoneen sisustus

Lakanat Kodin1, sisustustarraviiri Kärkkäisen verkkokauppa. Sängyllä lepäilee nukkukaveri: Hän on serkkuni ompelema pupu, jota ilman unille käynti ei onnistu.

Lastenhuoneen sisustus

Piianpeili on lahja mummolta ja ukilta, en tiedä mistä se on peräisin. Nuo kengät taas ovat lahja serkuiltani, ne on tuotu kanarialta ja tyttärelläni onkin noita kaksi paria. Nekin olisivat aina jalassa, mutta sitä on jouduttu rajaamaan, koska en jotenkin usko että tekee kauhean hyvää kolmevuotiaalle kävellä jatkuvasti korkokengillä. Se myönnettäköön, että merkittävästi paremmin se häneltä sujuu, kuin minulta.

lastenhuoneen sisustus

Pilvirasiat on Färg & Formin tuotantoa. Tuon ihanan nallen on ommellut ystäväni jokunen vuosi sitten Wilmalle.

lastenhuoneen sisustus

Poikani sängyn lähellä on hänen omaisuutensa. Sisustustaulujen ja kuumailmapallovalon linkki tulee alle. Myös hänen lakanansa on kodin1 verkkokaupasta.

lastenhuoneen sisustus

Tuon suloisen muumitaulun on piirtänyt lasten täti. Poikani rakkaimmat lelut, tädeiltä saadut minionit ja jalkapallot sekä Brion auto on aina oltava hollilla.

lastenhuoneen sisustus

Tilasin nämä Färg & Formin laatikot muistaakseni tammikuussa Jollyroomista. Possut ovat mukana vain, koska värit sopivat yhteen. Nuo elikot ovat lahjoja, jotka itse olen saanut pienenä tyttönä.

lastenhuoneen sisustus

Wilhon rakkaimmat lelut.

lastenhuoneen sisustus

Myös jalkapalloilua treenataan päivittäin.

lastenhuoneen sisustus

Lego -laatikon tilasin mieheni toiveesta talvella Scandinavian Designcenteriltä. Mieheni mielestä tuo on ainoa oikea tapa säilyttää Duploja.

lastenhuoneen sisustus

.. Ja tosi hyvin noita tuohon laatikkoon mahtuukin!

016

Sisustustarran tein itse dcfixistä, siihen on linkki alla.

lastenhuoneen sisustus

Samoin itse tehtyyn kuumailmapalloyövaloon on linkki alla!

lastenhuoneen sisustus

Valaisin on Färg & Formin.

LINKIT YLLÄ OLEVIEN KUVIEN DIY-POSTAUKSIIN:

Sisustustaulut (Linkki)
Jättisuuri Afrikan Tähti -peli (Linkki)
Säilytysratkaisu: Lasipurkit hyllyn pohjaan (Linkki)
Tuunatut nukenvaunut (Linkki)
Sisustustarra Dcfixistä (Linkki)
Kuumailmapallo -yövalo (Linkki)

Kommentit (10)

Pakko tulla kommentoimaan, koska muutama asia pisti silmään tekstissäsi. Ihmettelen suuresti aikuisten tarvetta lokeroida lapsensa tytöksi ja pojaksi stereotyyppisten ajatusten pohjalta. Poika ei ole sen huonompi poikana, vaikka hän pitäisikin kirkkaanpunaisesta. Ihmetystä herätti myös aikuisen keksimä ongelma. Miksi lastenhuoneen sisustuksessakin täytyy tuoda niin vahvasti esille sukupuolirooleja? Miksi tytön ja pojan yhteisen huoneen sisustaminen nähdään ongelmana? Kyseessä on lasten huone, jossa lapset leikkivät ja opettelevat uusia taitoja. Nyt he oppivat lähinnä sen, mitkä asiat äidistä kuuluvat tytöille ja mitkä pojille, ja näin vahvistat lasten stereotyyppisiä sukupuolirooleja. Pienet asiat ovat lasten kasvatuksessa isoja asioita, joten ihmetyttää tuo sisustuksesta vouhkaaminen etenkin noin pienten lasten kohdalla. Tyttöjen ei tarvitse olla haaleissa pastelliväreissä kasvavia prinsessoja eikä poikien tarvitse olla vain vihreässä ja sinisessä värissä viihtyviä aktiivisempia toimijoita. Hienoa, että lapset saavat olla (ainakin edes vähän) mukana oman elämänsä suunnittelusta, mutta täytyykö se todella tehdä noin aikuislähtöisesti? Herää kysymys lasten muusta kasvatuksesta.
Anteeksi vain kun puutun tähän asiaan, mutta tämä asia on vaivannut minua blogissasi jo pidempään. Annetaan lasten olla lapsia ja kiinnostuneita mistä he haluavat ilman aikuisen ohjailua

Siis mikä sua nyt oikein jäi häiritsemään? Lapsethan valitsivat itse huoneensa värimaailman. Veikkaan että äippä ei sekotellut sinne kaikkia värejä ihan vain jotta huone pysyy tasapainossa, kyseessä kuitenkin makuuhuone, jossa pitää pystyä rauhoittumaan ja nukkumaan hyvin. Meillä nukkui pentuna parhaimmillaan kolme lasta samassa huoneessa, joista yksi oli poika ja siskollani oli silloin vaaleanpunainen sänky. Olisiko sinun mielestäsi tämä pitänyt kieltää, ettei vaan vahingossa rohkaistu tyttöä olemaan prinsessa? Ihan hölmöä ajatella noin. Ei mun mielestä Sofia muutenkaan painosta lapsia olemaan jotain, vaan päinvastoin rohkaisee heitä oleman oman itsensä. Wilma tuntuu nauttivan prinsessana olosta nyt, aika näyttää muuttuuko mieli. Jos muuttuu niin ehkä lastenhuoneen sisustuskin sitten… Ps. Mun äiti on aina opettanut, että jos ei ole hyvää sanottavaa, niin ole mielummin hiljaa. Kasvatusmetodit on vanhempien asia niin pitkään kun lapsia ei vahingoiteta. Peace and out.

Toi ei oo tervejärkistä ajattelua.. Tekee oikeen pahaa lukea tollasta paskaa 😀

Me päädyimme ostamaan Roope-Riikka jatkettavan kerrossängyn, kun toisenkin lapsen oli aika siirtyä pois pinnasängystä. Tässä kerrossänkymallissa saa säädettyä sekä ylä- että alasängyn pituutta ja sänkyjä voi käyttää myös erikseen. Sänkyjä on saatavina muutamalla pääty- ja reunavaihtoehdolla sekä irroitettavilla lisälaidoilla. Sänky on täyspuuta ja sen saa maalaamattomana tai maalattuna. Sekä ylä- että alasängyn painoraja on 180 kiloa eli sängyssä voi hyvin äiti tai isä pötkötellä lasten kanssa.

Sängyssä on meillä nukuttu nyt 4 kuukautta ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Esikoinen oli pari päivää vajaa 4-vuotias, kun hän siirtyi yläsänkyyn nukkumaan. Lakanoiden vaihdon yhteydessä on tullut testattua, että sänky ei kaadu vaikka itse roikkuisi alasängyn reunalla koko painolla ja kiipeäisi siitä yläsänkyyn. Tämä on itselleni ainakin tärkeä turvallisuusseikka. Lakanoiden hankala vaihto on ainoa, jossa sängyssä en tykkää, mutta sama ongelma on kaikissa kerrosängyissä.

Kiitos! Tämä tieto tuli tarpeeseen 🙂 käynnin tutustumassa tähän 🙂

Hei, mistä tuo muumitaulu/kuva on peräisin? 🙂

Lasten täti piirsi sen heille joululahjaksi! 🙂

Kommentoi juttua: Tyttö, poika ja yhteisen huoneen sisustus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X