DIY UNIIKIT LASIPURKIT

Askartelulaatikkoa siivotessa tuli vastaan vanha servettilakka. Hetihän sitä piti sitten päästä kokeilemaan lasipurkkeihin. Koska kaveripiiristäni löytyy miikkari-faneja joka lähtöön, tein heille miikkari-serveteistä purnukat, jotka sitten täytän jollain itse tehdyllä herkulla. Servettilakka kuitenkin loppui heti kättelyssä ja jätti muutenkin purkkeihin liian ”kuivan” pinnan. Jatkoin projektiani käyttäen juoksevaa askartelu/puuliimaa ja vettä ja jälki olikin yllättäen yhtä siisti tai jopa siistimpi.

TARVITSET:

Servettilakkaa TAI Juoksevaa liimaa ja vettä (2rkl Liimaa + ½tl vettä)

Servettejä

Pensselin

Purkkeja

Ensin mittasin servetin koon ja leikkasin sopivan kaistaleen irti. Sitten poistin servetin sisemmät kerrokset. Vain uloin osa käytetään, missä on kuva. Lakkasin 5-10cm leveän ja koko purkin korkuisen alueen ja asetin servetin reunan painamalla vähän kerrallaan paikalleen. Liimasin siis servetin ensin kiinni. Ylä- ja alareuna kannattaa laittaa vasta lopuksi, että saat reunoista mahdollisimman siistit.

Sitten kun servetti on keskeltä kiinni, laitoin purkin yläreunaan lakkaa ja painoin servetin siihen. Sama juttu alareunalle. Sitten pensseliin otetaan reilusti lakkaa ja lakataan huolellisesti koko servetti vielä päältä päin. Pesemistähän nämä purkit eivät kestä, mutta liima suojelee purkin pintaa niin että sitä voi kuitenkin pyyhkiä kosteahkolla rätillä. Tarkista että joka kohdassa servettiä on lakkaa/liimaa ja paina pensselillä vielä reunat viimeisenä varmuuden vuoksi. Sitten kuivumaan muutamiksi tunneiksi. 

Minusta tämä oli kiva ja uniikki ajatus lahjaksi jouluna, kun kaikilla on jo kaikkea!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY UNIIKIT LASIPURKIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X