Jos joku hipoo täydellisyyttä, se on tämä makuelämys. Mehevää suklaakakkua, kirpeitä vadelmia ja voin, tumman suklaan ja tomusokerin muodostama kreemi. Jokainen pala on kuin pala jotain ihmeellistä. Jotain yliluonnollista.

Reseptistä syntyy joko 12 pientä tai 8 isoa kuppikakkua. Suosittelen tekemään isompia, sillä niin niistä tulee äärimmäisen meheviä.

TARVITSET:

120 g Voita
120 g Sokeria
2 kananmunaa
120 g Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 dl Tummaa kaakaojauhetta
100 g Tummaa leivontasuklaata
2 dl Jäisiä vadelmia

SUKLAAKREEMI:

130 g Voita
4 dl Tomusokeria
100g Tummaa suklaata
½ dl Kaakaojauhetta

  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten joukkoon.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrassaan massaan.
  • Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Lisää massaan.
  • Jaa taikina vuokiin ja painele muutama vadelma jokaiseen kuppiin taikinan alle.
  • Paista 200 C n. 15 min kunnes ne ovat kypsiä.
  • Jäähdytä kakut kunnolla.
  • Tee kreemi: Sekoita pehmeä voi, sulatettu ja jäähdytetty suklaa ja tomusokeri sekä kaakaojauhe toisiinsa voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes seos on pursotettavaa. Jos se on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos se on liian tiukkaa, lisää 1 tl vettä kerrallaan.
  • Kuorruta kuppikakut ja nauti hyvässä seurassa!