Vesimelonin sisällä kypsytetty kokonainen BBQ broileri

Vesimelonin sisällä kypsytetty broileri on jotain mitä olen halunnut kokeilla jo jonkin aikaa. Nyt kun vietimme yhdessä viikonloppua perheen kanssa, päätin tarttua tuumasta toimeen. Esivalmisteluihin ei mene juurikaan aikaa, mitä nyt se että se meloni pitää kovertaa, mutta ruoka kypsyy käytännössä itsekseen ja maku palkitsee pienen vaivan moninkertaisesti.

En olisi ikinä uskonut miten hyvää tästä tuli. Loppupeleissä niin vähällä työllä tehty ruoka maistui koko perheelle erinomaisesti. Rakastamme BBQ- maustettuja ruokia muutenkin, eikä tämäkään ollut poikkeus. Ruoan kanssa on helppo myös oikaista hieman. BBQ- kastiketta ei tarvitse tehdä itse, vaan mikä tahansa omaan makuun sopiva BBQ-kastike käy. Eikä ananaksen ole pakko olla tuoretta, purkkiananas sopii hyvin, tai sen voi jättää kokonaan pois.

Lisukkeena meillä oli riisisekoitusta, eli basmati- ja jasmiiniriisiä sekaisin, sekä tuoreita höyrytettyjä kasviksia. Melonin sisään jääneestä mehusta tein vielä extrakastikkeen ruoalle. Tosin tällä menetelmällä valmistettuna broilerista tulee niin mehukas, ettei se välttämättä tarvitse kastiketta rinnalleen. Toisaalta siinä mehussa on niin hyvä maku, ettei sitä kannata hukkaankaan heittää.

Koverretun vesimelonin söimme osittain sellaisenaan, osa päätyi salaattiin ja osa smoothien joukkoon. Vesimelonin sisustaa voi myös pakastaa, jolloin sitä voi käyttää mehussa tai vedessä jääpalojen tavoin, tai heittää smoothien sekaan.

Vesimelonin sisällä kypsytetty BBQ broileri

 • Isohko vesimeloni
 • Kokonainen broileri
 • 3 dl BBQ -kastiketta (Valmista kaupasta, tai esim tällä reseptillä tehtyä)
 • 2 dl Ananasta paloina
 • Suolaa
 • 1 rkl Maizenaa

 1. Ota kokonainen broileri huoneenlämpöön vähintään puolta tuntia ennen.
 2. Valmista BBQ -kastike ja anna sen jäähtyä hieman.
 3. Koverra vesimelonin sisusta, jätä kuitenkin hieman punaista lihaa seinämiin tuomaan makua ja mehevyyttä.
 4. Pilko ananas paloiksi.
 5. Laita broileri melonin sisään rinta alaspäin ja kaada pari desiä kastiketta päälle, pyörittele broileria niin että kastiketta on kaikkialla. Säästä BBQ- kastiketta desin verran.
 6. Lisää ananakset perään ja laita vesimelonin kansi päälle.
 7. Paista 200 C ensin tunti ja pienennä uunia sitten 180 C ja anna paistua vielä tunti tai puolitoista tuntia. Voit testata kypsyyden lämpömittarilla broilerin paksuimmasta kohdasta. Sisälämmön tulisi olla vähintään +75 C.
 8. Kun broileri alkaa olla kypsää, siirrä vesimelonikansi sivuun ja nosta lämpöä 200 C että saat broilerille kauniin pinnan.
 9. Nosta broileri vetäytymään hetkeksi folion sisään ja kaada vesimelonin sisällä oleva neste kattilaan. Lisää joukkoon desi BBQ- kastiketta sekä ruokalusikallinen maizenaa. Maizena kannattaa sekoittaa tilkkaan kylmää vettä ja kaataa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon.
 10. Lisää kastikkeeseen suolaa ja mausteita maun mukaan. Heitä kastikkeeseen lopuksi myös ananaspalat.
 11. Tarjoile esimerkiksi riisin ja kasvisten kanssa!

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Vesimelonin sisällä kypsytetty kokonainen BBQ broileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X