Vihreät kuulat ilman sokeria

Mietimme yhdessä Sokeritonta – Sugar Free -ryhmässä Facebookissa, mitkä olisivat joulun tärkeimmät herkut, mitä olisi mahtava saada sokerittomana. Keskusteluun tuli useitakin hyviä ideoita, mitä yritän vielä toteuttaa tänä syksynä, mutta aloitin hauskimmasta: Vihreistä kuulista.

Niille jotka eivät tiedä, vihreät kuulat ovat siis päärynämarmeladipalloja. Ihmisillä on niihin samanlainen suhde kuin aurajuustoon: Toiset rakastavat ja toiset vihaavat. Itse pidän niistä kyllä, mutta vain jouluisin. Niitä kun viikon verran napsii silloin tällöin, pärjää hienosti ilman ikävää seuraavat 51 viikkoa.

Kuten sanomattakin on selvää, on joulu aikaa jolloin saa rentoilla, olla ja nauttia. Eikä sillä mitä silloin syö, ole mitään merkitystä. Silti jotkut haluavat välttää valkoista sokeria myös joulunaikaan. Lisäksi näiden sokerittomien reseptien rakentamisesta on tullut itselleni pieni harrastus ja näiden kanssa puuhailu on hauskaa hommaa!

Luonnollisestikaan nämä omani eivät siis ole marmeladia, vaan enemmänkin hyydykepalloja. Käytin näiden valmistukseen Marlin päärynämehua ja lisää makua toin päärynäaromilla, sillä pelkäsin liivatteen maun tulevan läpi pelkästä mehusta. Ja testierässä se tulikin. Lopputulos on maultaan hyvin lähellä oikeaa, mutta koostumus on hieman tiiviimpi kuin aidossa marmeladissa. Hyviä ne ovat silti.

Käytin näiden valmistukseen cakepopseille tarkoitettua silikonivuokaa. Sillä saa tehtyä 10 kpl kerrallaan. Valmistus on silti niin helppoa, että näitä tekee hyydyttämisen jälkeen helposti lisää.

Lisää sokerittomia reseptejä löydät kun seuraat minua (@fruttidimutsi) sekä Sokeritonta- Sugar Free – instagramissa.

Sokerittomat vihreät kuulat (10kpl)

Cakepops -vuoka

3 dl Päärynämehua (sokeritonta)
1 tl Päärynäaromia
6 Liivatelehteä
Vihreää elintarvikeväriä muutama tippa
Karppisokeria

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja mittaa muut aineet kattilaan.
  • Siirrä kattila liedelle ja kuumenna, mutta älä keitä.
  • Lisää karppisokeria vähän kerrallaan niin kauan että maku miellyttää. Maku saa olla voimakas, sillä maku taittuu hieman hyytyessään.
  • Valuta liivatteista vesi ja lisää ne kuumaan mehuun.
  • Kaada mehuseos varovasti cakepopsmuotin koloihin ja anna jäähtyä ensin pöydällä hetki. Siirrä sitten hyytymään jääkaappiin.
  • Ota puolikkaat varovasti irti vuoasta ja liitä kaksi puolikasta palloksi.
  • Pyöräytä pallot juuri ennen tarjoilua karppisokerissa. Jostain syystä karppisokeri sulaa pintaan, joten kaikkia ei kannata pyöritellä kerrallaan!
  • Säilytä palloja jääkaapissa.

Avainsanat

Kommentit (2)

Mitä luulet onnistuisiko kuulien hyydyttäminen agar agar jauheella? Saisi samalla vegaanisia herkkuja 🙂

Tätä en osaa sanoa, varmasti voisi onnistuakin kun laittaa reilummin kuin esimerkiksi kakun kiilteeseen.

Kommentoi juttua: Vihreät kuulat ilman sokeria

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X