Vintagetyyliä piensisustukseen: Kultausta ja halkeilevia pintoja!

Sain mielenkiintoisen yhteistyön Ilona Decon kanssa. Homman, mistä en voinut kieltäytyä. Olen tehnyt aika paljon decoupage-askarteluja, koska niiden helppous ja takuuvarma lopputulos kiehtoo minua. Se miten helposti saat kaunista, maalaisromanttista tai vintagea sisustukseen ja kortteihin, tekee tyylistä koukuttavan. Kuitenkin oma decoupage-urani on jäänyt vain niiden kuvien liimailuun. Nyt Ilona Deco tarjosi mahdollisuuden viedä tämä tyyli täysin uusille leveleille erilaisten ”oheistuotteiden” avulla. Pääsin kokeilemaan crackle-lakkaa, jolla lähes mille tahansa pinnalle saa kauniin vanhanaikaisen crackle – eli halkeilevan pinnan. Lisäksi kokeilin kultausta, joka tahmean alun jälkeen sai minut pauloihinsa. Aluksi kultaaminen ehkä jopa pelotti minua, mutta siihen syntyi nopeasti helppo systeemi. Kokeilin kultausta sydämen muotoiseen puutauluun ja korurasiaan. Lopputulos noissa ei ehkä ole sitä kauneinta katsottavaa, mutta aion kehittyä tässä(kin) asiassa. Mieleeni pulpahteli jo paljon uusia ideoita tuon tekniikan ympärille. Aion hyödyntää sitä ainakin keskeneräisessä nukkekodin entisöinti-projektissa.

Ilona Decolta saat tilattua kaikki välineet mitä näihin tekniikoihin tarvitset. Alle tulee ohjeet ja omat huomioni. Jokaisen tuotepaketin mukana tulee myös aina suomenkielinen ohje ja vaikka omien töideni lopputulos ei ole ammattitaitoista nähnytkään, väitän että viimeistään parin yrityksen jälkeen kuka tahansa oppii tekemään upeaa jälkeä näillä tuotteilla. Kumpaakin tekniikkaa ajatellen myydään valmiita aloituspaketteja, jotka sisältää _kaiken_ mitä tarvitset onnistuaksesi. Postauksen loppuun tulee linkit tuotteisiin!

Degoupage

Valmiit työt!

Degoupage

Puinen tauluaihio ja kehykset! Puinen sydämen muotoinen aihio on kotimaista tuotantoa, kun taas mdf-levystä tehdyt kehykset tulevat Italiasta. Molempien pinta on valmiiksi jo sileä ja siksi ne sopii decoupagetekniikan kanssa loistavasti yhteen.

Degoupage ja cracklelakka

Valmiit kehykset!

Degoupage

Pohja!

Otin kehyksestä lasin ja takakappaleen irti ja maalasin pohjan kertaalleen pohjustusaineella. Kun se on kuivunut, voi laittaa alle minkä tahansa maalin. Takakappale on maalattu myöskin samalla värillä kuin kehysten päällimmäisin kerros. Kehyksen etuosaan maalin päälle lakataan tasainen kerros  crackle-lakkaa ja annetaan kuivua. Sen päälle tulee sitten vielä kerros maalia. Tämän kanssa minulla meni aikaa, kun en ymmärtänyt miten sen päällimäisen kerroksen saa maalattua, niin että se halkeilee. Lopulta vastaus olikin aika yksinkertainen. Maalia pitää olla ohut, mutta tasainen kerros lakan päällä. Tein kerta toisensa jälkeen päällimmäisestä kerroksesta liian ohuen ja siksi en saanut sitä halkeilemaan. Päällimmäinen maali tulee vetää pensselliä lomittain pitäen ja sen kerroksen pitää olla ohut, mutta erittäin tasainen, että lopputulos on haluttu. Postauksen lopusta löytyy linkki aloituspakkaukseen, missä on kaikki tarvittavat tuotteet!

Degoupage

Kuvaa lopputuloksesta!

Degoupage cracklinglakka

Tässä vielä valokuvan kanssa!

Degoupage ja kultaus

Puinen sydän ja kultauskokeilut! Tästä sydämestä on tulossa onnittelukortti! Korjailen vielä kultausta kunhan saan nipistettyä jostain lisää tunteja vuorokauteen.

Degoupage ja kultaus

Suoloisen kaunis vintage-henkinen sininen maali kokeilussa!

Maalasin ensin koko sydämen ihanalla sinisellä vintage-maalilla. Päädyin kuitenkin lopulta tekemään decoupagetekniikalla siitä koko aihion kokoisen taulun. Olen antamassa taulun lahjaksi ja totesin että näin saan mieluisamman tuloksen. Kultaus siis onnistuu mille tahansa pinnalle. Sen olisi saanut hyvin tai jopa paremminkin onnistumaan maalin päälle. Kultauksen voi myös tehdä ensin ja liimailla kuvat sitten myöhemmin, mutta päädyin nyt sitten tähän ratkaisuun. Liimasin siis koko sydämen kokoisen kuvan kiinni tauluun ja annoin kuivua sen yön yli.

Degoupage, kultaus

Decoupagetekniikalla lakattu kuva tauluun.

Degoupage kultaus

Kulta on ”lepareina” pienessä purkissa, mistä sitä saa helposti otettua palanen kerrallaan kuivalla pensselillä tai pinseteillä.

Degoupage ja kultaus

Aloituspaketin mukana tulee mm. liima ja pintaan tuleva lakka. Purkit ovat tosi riittoisia.

Kun taulun kuva oli kuivunut, vedin kultausliimaa huolellisesti niihin kohtiin mihin kultauksen halusin. Liima on erittäin tehokasta, joten katso tarkkaan mihin kohtiin sitä laitat. Tämä siksi, että kun kultaa aletaan kiinnittämään, sitä on lähes mahdotonta enää korjata siististi. Siksi sen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kun olin saanut sydämen reunat kullattua siististi, päätin kokeilla miten onnistuisi kullatut nimikirjaimet. Ne onnistuivat paljon paremmin kuin odotin. Tein varovasti kirjaimet liimalla ja pensselillä ja annoin kuivua sen vaaditun 30 minuuttia. Sitten vain kultaa pintaan. Kultaus taulussa näytti paremmalta luonnossa, vasta kuvia käsitellessäni huomasin sen epätasaisuuden. Aion jossain vaiheessa vielä vetää uuden liimat ja kultaa ja tasata kultauksen reunoja.

Ohjeessa neuvotaan huolehtimaan että pohja on tasainen, sillä kulta ei anna anteeksi, eikä tule sileäksi muuten. Pohjustusaineella saat sileän pohjan. Seuraavaksi liimaa laitetaan haluttuihin kohtiin huolellisesti ja varovaisesti ja annetaan sen kuivua 30 minuuttia. Tämän jälkeen kultaa otetaan palanen kerrallaan. Itse kiinnitin kullan kuivaa sivellintä apuna käyttäen. Kun kaikki kohdat on kullattu, siloita pinta pehmeällä pyyhkeellä. Tässä vaiheessa kullasta irtoaa ns. ”ylimääräiset” pois ja samalla ne siirtyvät niihin mahdollisiin pienen pieniin reikiin, mihin kultaa ei ole osunut. Tämä siis tasoittaa työn. Lopuksi pinta lakataan ja näin taataan sen kestävyys. Postauksen lopusta löytyy linkki aloituspakkaukseen, mistä löydät kaikki tarvittavat tuotteet.

kultaus degoupage

Kulta tarttuu VAIN niihin kohtiin missä on liimaa.

Doegoupage

Pieni korurasia!

Tämä korurasia ei tullut yhteistyön mukana, mutta näistä Ilona Decon tuotteista innostuneena päätin viimeinkin tehdä tämän valmiiksi. Ostin korurasian ennen joulua askarteluliikkeestä. Pohjalla on siis puinen rasia. Maalasin sen Ilona Decon sinisellä vintagemaalilla. Kanteen liimasin suloisen tytön kuvan decoupage-tekniikalla. Oikeassa alanurkassa näkyy pieni kokeilu kultauksesta ja tytön päässä olevaan pantaan sekä ruusuun kokeilin yhteistyön mukana tullutta ”helmimaalia”. Postauksen alimmassa kuvassa on kerrottu tästä lisää!

Degoupage

Decoupagelakan voi korvata ihan vain juoksevalla liimalla tai liima-vesiseoksella. Suhde liimavesiseokseen on 50:50.

Degoupage

Servetti toi kauniin ilmeen korurasialle!

Degoupage!

Liimasin ensin koko kannen liimalla ja sitten siirryin liimaamaan kuvaa myös päältä. Aloitin ylhäältä ja siirryin vähän kerraassaan alas, ettei kuvaan jäisi niin paljon ryppyjä.

Liquid pearls helmimaali

Tämä ihana maali, on eräänlaista ”helmimaalia”. Eli tämä tulee kätevässä tuubissa, mistä saat puristettua pieniä tai suuria puolihelmiä halutulle pinnalle. Korurasian tytön pantaan ja kukkaan kokeilin tätä ja samoin sydäntaulussa on tällä tehtyjä helmiä. Helmistä tulee kauniita ja tasaisia ja tämä on paljon helpompi ja kätevämpi käyttää, kuin valmiina myytävät tarralliset puolihelmet. Tätä voi käyttää myös kankaalle. Aion tehdä tästä vielä uuden postauksen, kun pääsen itse kokeilemaan tätä juuri kankaalle! Alla linkki tuotteeseen!

 

Cracklelakkaus-aloituspakkaus sekä kultauksen aloituspakaus löytyvät  tästä linkistä!
Vintagepaint vintagemaalit löytyvät tästä linkistä!
Nestemäiset helmet eri väreissä löytyvät tästä linkistä!

 

Avainsanat

Kommentit (2)

Tuo crackle-tekniikka on suomeksi ihan vain krakelointi. Vanha termi, muttei ehkä ihan niin ”trendikäs”, kun nykyään pitää kaikessa käyttää englantia… :/

Mulla on isosti termit hukassa 😀 Kiitos korjauksesta! 🙂

Kommentoi juttua: Vintagetyyliä piensisustukseen: Kultausta ja halkeilevia pintoja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X