Virgin Mojito -tiiviste kesän parhaisiin juomiin!

Mojito tiiviste

Olin kaavaillut raparperisiirapin valmistusta, mutta odottelen vielä, että raparperini saavat hieman kasvaa. Mintut sensijaan olivat jo kasvaneet ja kuumat kesäiset päivät saivat kokeilemaan tätä mojiton makuista tiivistettä kesän juomiin.

Nuorempana minä asuin jonkin aikaa Espanjassa, ja tämän suloisen juoman maku vei minut muistoissani takaisin rantabaariin katselemaan auringonlaskua meren taakse. En ikinä unohda sitä, kuinka nopeasti aurinko laski mereen ja pimeys alkoi. En myöskään unohda tätä ihanaa juomaa, sillä siinä on minulle jotain taianomaista. Aluksi tuntui ehkä vieraalta tehdä sitä Suomessa, mutta jokin sai minut kaipaamaan juuri tätä makua.

Tiivisteestä tulee siirappinen ja paksu, ja lämpimänä se maistui aivan marokkolaiselle minttuteelle, joka sekin toi muistoja menneestä mieleen. Lisäsin mintun ja limen hieman haaleaan siirappiin ja minttu antoikin sille voimakkaan maun. Limeä lisäämällä oman maun mukaan, tähän mixeriin saa lisättyä raikkautta.

Tästä annoksesta tuli vajaa litra tiivistettä ja se on ihan sopiva määrä, sillä tämän säilyvyys jääkaapissa on noin viikon verran. Jätin mintun lehdet tiivisteen sekaan, mutta tehdessäni mehua (tai enneminkin se oli kuin jäätee), siivilöin mintun pois ja laitoin tilalle tuoreen mintun lehtiä. Olisin halunnut laittaa vielä lime-viipaleitakin, mutta kiireessä unohdin limeni kauppaan.

Tämä mixeri on monikäyttöinen. Se toimii lantrattuna veteen raikkaana mehun tapaisena juomana, mutta on hurjan hyvä pohja myöskin kesäjuhlien boolille tai vaikka ihan mojitolle. Tämä on taivaallisen ihana kesäillan juoma. Koristeeksi mintun lehtiä ja limeä. Muuta ei tarvita.

Mojito

TARVITSET:

6 dl Vettä
5 dl Sokeria

Keitä vesi ja liuota sokeri siihen huolella. Anna pulpahdella, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.

2 dl Limemehua
1 Limen kuoriraaste
1 ruukku tuoretta minttua

Silppua minttu, raasta kuori, lisää kaikki haalean siirapin joukkoon.

MUISTA SIIVILÖIDÄ ENNEN KÄYTTÖÄ!

Herkullinen mehujuoma:

1,5 – 2dl Mojito mixeriä
1,5 l Vettä (tai vichyä)

Mojito:

6cl Mojito mixeriä
4 cl Vaaleaa rommia
oman maun mukaan spriteä tai vichyä. Kannattaa tehdä pitkään lasiin. Lisää tuoretta minttua ja limelohko.

mojito

Tiiviste/siirappi ei ole kaunista näin, mutta maku on mieletön!

Kommentit

Kommentoi juttua: Virgin Mojito -tiiviste kesän parhaisiin juomiin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X