DIY JOULUKRANSSIT

Ystäväni kokeili tässä tovi sitten kranssin tekoa ja se kranssi oli niin jouluisen kaunis, että halusin itsekin verestää vanhoja muistoja ja tehdä kransseja. Koska meidän ulko-ovi menee sisätiloissa olevaan rappukäytävään, ei omaan oveen näitä oikein saa. Askartelin sitten kranssit äitini ja anoppini ovia koristamaan. Kranssien teko on helppoa mutta aikaa saattaa hetki mennä. Itse sitominen on se hitain vaihe, koristelu onkin sit se ihanin ja palkitsevin juttu. 

TARVITSET:

Havuja (kannattaa tuoda ne isoina oksina, niin oksan voi hyödyntää kranssin rungoksi)

Rautalankaa

Erilaisia koristeita.

Itse käytin mm. kullattuja ruusuja, vanhan roikkuvan koristeen (juutti-perhonen), kuivattuja omenan paloja, kanelitankoja, punatulkku, nauhoja, juuttinarua, tonttunukke jne.. Lopuksi suihkutin kultasprayta ja hiuslakkaa.

Ensin oksa väännetään renkaaksi ja sidotaan rautalangalla kunnolla kiinni. Rautalankaa ei kannata tässä vaiheessa säästellä.

Kannattaa leikata tai katkoa ne oksat n. 15cm pitkiksi tupsuiksi valmiiksi, se helpottaa kranssin tekoa. Sitten aletaan sitomaan tupsu tai pari kerrallaan. Itse ajattelin vähän niin kuin käsin ompelua. Eli vedetään yksi kierros rautalangalla kokonaan ympäri ja sitten toisella kierroksella vedetään lanka rautalankalenkin läpi, jolloin siihen jää kevyt solmu. Näin ollen kranssista saadaan kestävä. 

Minä kiinnitin kaikki koristeet joko rautalangalla tai kuumaliimalla. Ja lopuksi suihkutin kranssien pintaan kevyesti kultaista sprayta ja hiuslakkaa. 

Omenat leikkasin vajaan sentin ohuisiksi viipaleiksi siemenkotineen ja laitoin uuniin 100 C ja 2-4h niin kauan että ne on kokonaan kuivuneet. Kannattaa antaa olla vielä huoneen lämmössä seuraavaan päivään.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY JOULUKRANSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X