Gluteenittomat maut hurmaavat äitienpäivänä – tutustu hurmaaviin juhlaresepteihin!

Äitienpäivänä juhlakalua hemmotellaan hyvällä ruoalla. Kalaisa alkuruokapöytä, pääruoan kalkkunanrinta ja kahvin kera tarjoiltu sitruunainen täytekakku takaavat ikimuistoisen aterian.

Äitienpäiväaterian aloittaa runsas valikoima houkuttelevia alkuruokia. Jääkellarin limettilohi parsan kera yhdistää kaksi kevään juhlien ehdotonta suosikkia: Parhaimmillaan oleva parsa saa rinnalleen modernisoidun version juhlapöytien klassikosta eli graavilohesta. Sitruunaisen kalan pirtsakkaa makua pyöristää wasabilla maustettu ranskankerma.

savukalaterriini

Vanha kunnon savukalaterriini maistuu aina. Mikä parasta, terriiniin voi valita omia lempikalojaan: siikaa, lohta, ahventa, muikkua tai silakkaa. Kalat hienonnetaan tehosekoittimella sekä maustetaan tillillä ja valkoviinillä. Massaan sekoitetaan vatkatut kananmunanvalkuaiset ja vaahdotettu kerma ennen uuniin laittamista. Vesihauteessa kypsyminen vie lähemmäs tunnin, jonka jälkeen valmis terriini saa jäähtyä rauhassa.

marinoidut katkaravut

Raikkaat marinoidut katkaravut tuovat itämaisen tuulahduksen alkuruokapöytään. Sitruunaruohosta, inkivääristä ja chilikastikkeesta makua saava mausteliemi tuo mukavan säväyksen katkarapuihin. Herkun voi tarjoilla kekseliäästi salaatinlehtien päällä tai perinteisesti kulhossa.

196687-guacamolemunat.jpg

Täytetyt kananmunat ovat juhlava lisä kalojen ja äyriäisten rinnalle. Trendikkäissä guacamolemunissa maistuvat avokadon lisäksi jalapeno ja korianteri. Samettinen täyte pursotetaan kauniisti puolitettujen kananmunien pinnalle.

Herkulliset alkupalat tarjoillaan gluteenittoman yrttipatongin sekä uusien perunoiden kera. Nokare voita molempien päälle ja alkupaloista nauttiminen voi alkaa!

Äitienpäivän pääruoka valmistuu uunissa

kalkkunanrinta

Sunnuntaipaistin sijaan äitienpäivänä tarjoillaan mehevää kalkkunan rintaa. Näyttävä pääruoka on syytä laittaa aluilleen hyvissä ajoin, jotta se ehtii kypsyä ennen ateriaa. Kalkkunan rinta hierotaan inkiväärillä ja appelsiinilla maustetulla voilla sekä paistetaan miedossa 125-asteen lämmössä. Paiston jälkeen herkullinen liemi siivilöidään kattilaan ja keitellään hienonnetun kaalin kanssa maukkaaksi kaalilisäkkeeksi.

Kalkkunan vetäytyessä on aika valmistaa paahdetut bataatit. Suuret bataatit lohkotaan sopiviksi suupaloiksi sekä maustetaan sitruunaöljyllä. Pinnalle ripoteltujen seesaminsiemenien jälkeen bataattilohkot ovat valmiita uuniin, jossa ne viihtyvät puolisen tuntia.

Pala gluteenitonta täytekakkua jälkiruoaksi

Sitruunatäytekakku

Täydellinen päätös aterialle on keväinen sitruunatäytekakku, jonka täyteläinen maku viimeistellään rouskuvalla nugaarouheella. Edellisenä päivänä leivottu kakkupohja valmistuu näppärästi sokerista, kananmunista ja perunajauhoista. Äitienpäivän aamuna kakkupohja täytetään sitruunaisella voikiisselillä ja päälle ripotellaan nugaarouhetta.

Vaihtoehtoja äitienpäivän lounaalle:
Ravunpyrstökaviaari
Vihersimpukat
Nutellamarinoitu possunniska
Teriyakimarinoitu paahtopaisti
Ankanrinta ja pähkinäiset juurekset
Gluteeniton täytekakku x 5
Gluteiiniton prinsessakakku
Gluteeniton suklaatäytekakku
Ruoka.fi: Marenki-suklaa-kinuskikakku

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti