Niin kauan
kun aatonaaton iltaani on kuulunut haudoilla käynti, tuo naapurimaan
joulupöytään kuuluva suolainen ja kermainen herkku eli janssoninkiusaus on ollut osa myös minun
joulumenutani.
kun aatonaaton iltaani on kuulunut haudoilla käynti, tuo naapurimaan
joulupöytään kuuluva suolainen ja kermainen herkku eli janssoninkiusaus on ollut osa myös minun
joulumenutani.
Jouluna riittää hommaa ja huisketta aivan riittävästi.
Siksi tämä jansson syntyykin alle 10 minuutissa pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta uunivalmiiksi ja odottaa sitten valmiiksi muhineena haudoilta palaavia.
Siksi tämä jansson syntyykin alle 10 minuutissa pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta uunivalmiiksi ja odottaa sitten valmiiksi muhineena haudoilta palaavia.
Blondin janssonissa ei käytetä anjovista vaan
ravintolfileitä. Mielestäni janssonissa pitää olla reilusti kalaa ja käytän
siihen myös ronskisti sillipurkin lientä. Ei siis mikään jokaipäiväinen
terveysherkku suolan ja rasvan suhteen! Suolapurkilla en omaa janssonia
tehdessäni sitten käy.
ravintolfileitä. Mielestäni janssonissa pitää olla reilusti kalaa ja käytän
siihen myös ronskisti sillipurkin lientä. Ei siis mikään jokaipäiväinen
terveysherkku suolan ja rasvan suhteen! Suolapurkilla en omaa janssonia
tehdessäni sitten käy.
Eilen ripsautin kerman joukkoon hieman kanelia.
Toimii, sillä kuuluuhan kaneli osa myös anjoviksien mausteliemen
maustesekoitusta.
Toimii, sillä kuuluuhan kaneli osa myös anjoviksien mausteliemen
maustesekoitusta.
Blondin joulujansson
4-6 annosta
3 pussia (à 500 g)
peruna-sipulisekoitusta
peruna-sipulisekoitusta
noin 100 g ravintolafileitä (tai anjovista)
3/4 dl ravintolafileiden lientä
1 dl tillisilppua
1/2 l kuohukermaa
ripaus kanelia
Lado
jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset kerroksittain voideltuun
vuokaan. Ripsauta kerman joukkoon hieman kanelia.
jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset kerroksittain voideltuun
vuokaan. Ripsauta kerman joukkoon hieman kanelia.
Kypsennä
200 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes jansson on kypsä.
200 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes jansson on kypsä.
Tarjoa
etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.
etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.
Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentit
Kommentoi juttua: Blondin joulujansson