Blonditiina reissaa eli matkajuttuja ympäri maailmaa

Rakastan matkustamista ja pakkaankin matkalaukkuni aina silloin kun almanakkani ja pankkitilini antavat luvan reissata. Lisäksi rakastan katsella maailmaa kamerani läpi ja tehdä huomioita ihmisistä, kulttuurista ja ruoasta missä ikinä liikunkin. Näistä huomioista pyrin kertomaan myös Himahellan postauksissa. Yritän tehdä jutuistani myös palvelevia, eli niistä löytyy vinkkejä asioista, joita kussakin maassa kannattaa kokea. Tai ainakin niistä saa yleistietoa kustakin kohteesta ja maan ruoka- ja viinikulttuurista. Ylläoleva kuva on muuten Gardajärveltä Italiasta.
Hyppää Reissu-Blondin kyytiin! Ja eikun menoksi.
BERLIINI JA SAKSA
Berliinissä olen käynyt kolme kertaa. Nämä postaukset ovat vappuviikolta 2017, jolloin lopullisesti menetin sydämeni kaupungille.
Blonditiina Berliinisä: Ruokafriikin täsmäiskut
Berliinin taivaan alla eli Schönebergin ensimmäinen puraisu
BUDAPEST
Blonditiinan jouluturnee 2016: Budapestissa on Euroopan kauneimmat joulutorit
ETELÄ-AMERIKKA
Etelä-Amerikassa olen käynyt kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla yhdistelmäreissulla Chilessä ja Argentiinassa ja toisella Argentiinassa. Rakastuin Buenos Airesiin!
Chile -viiniä maailman äärestä
Asado -argentiinalaiset grillijuhlat
ESPANJA
Keväällä 2016 piipahdin viinireissulla Espanjassa ja tutustuin mm. kokonaiseen maitoporsaaseen.
Maitoporsas segovialaiseen tapaan
ETELÄ-AFRIKKA
Etelä-Afrikassa olen ollut kaksi kertaa. Mielestäni se on yksi maailman kauneimmista maista.
Kapmaa tarjoaa viiniä, golfia ja uskomattomia auringonlaskuja
Braai eli grillijuhlat Afrikan taivaan alla
ITALIA
Bella Italia, suuri rakkauteni. Sinne lähtisin parin tunnin varoitusajalla koska tahansa!
Garda on Italian helmi – viisi vinkkiä matkalle
Antinorien vieraana Toscanassa
Viinireissussa Italian Friulissa
ISRAEL
Israel oli päräyttävä matkakohde. Siellä jouduimme mm. väistelemään tarkka-ampujia ja näimme tankin viinitarhalla.
Blonditiina maailmalla: Viinimatkalla Israelissa
LUXEMBURG
Luxemburgissa piipahdin viinireissulla, mutta maan kulinaristinenkin puoli tuli koettua.
Kulinaristinen ruskaretki Luxemburgiin
RANSKA
Vuoden sisällä olen piipahtanut Ranskassa kolme kertaa. Keväällä 2016 olin Champagnessa, maaliskuussa 2017 olin Nizzassa ja viimeinen reissu oli huhtikuun puolivälissä Cocnagiin ja Pariisiin. Se reissu on viellä kirjoittamatta, mutta tulossa on.
Nizza- Terveisiä Välimeren keväästä
Charles Heidsieck – kosmopoliitti keikari
RIIKA
Riikassa olen pistäytynyt viisi kertaa ja joka kerta hämmästyn miten siellä mennään eteeenpäin ruokakulttuurin saralla. Itämeren toiseksi suurin pääkaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde! Viimeksi olin siellä syyskuussa 2016, kun ruokatoimittajat eli RUOTO ry teki sinne opintomatkan.
Riika- Ruokamatkalla Baltian Pariisissa
SVEITSI
Sveitsissä kiertelin tutustumassa juustonvalmistukseen. Ja mitkä maisemat siellä onkaan!
Sveitsi on kuuluisa gruyere-juustostaan
Bitteri on ylensyöjän vatsalääke
TUKHOLMA
Tukholma on kaupunki, jota rakastan. Käyn siellä monta kertaa vuodessa. Alla on postauksia, jossa on kaikissa vähän erilaisia vinkkejä siitä, mitä kaupungissa voi tehdä. Ne ovat mitoitettu siten, että yksi risteilypäivä yleensä riittää elämysten kokemiseen.
Kevätristeily Tukholmaan: Herkkuruokaa, ABBAa ja auringonpaistetta
Tukholma näyttää vihreiden ruokatrendien suunnan
Blonditiinan jouluturnee 2016: Jouluristeily Tukholmaan
Tukholma-Tallinna-turnee: Päivä Tukholmassa
TALLINNA JA VIRO
Tallinna on minulle ehkä tutuin kaupunki Helsingin jälkeen. Etelä-Helsingin kutsu kuuluu monta kertaa vuodessa ja ravintolatarjonta on tutumpaa kuin oman kotikaupunkini. Postaukset ovat kolmen vuoden ajanjaksolta, joten kaikki tiedot eivät ehkä ole ihan ajantasalla.
Tallinnan uudet ravintolat – 5 ravintolaa + 1 leipomo
Marjamäen linna – uusri retkikohde Tallinnassa
NOK NOK: Keittokursseilla Tallinnassa
Blonditiinan vinkit Tallinnaan ja Viroon
Koe toisenlainen Tallinna: Boheemi ja trendikäs Kalamaja
Joulutorille Tallinnaan: Tallinna on Euroopan edullisin minilomakohde
Kylässä virolaisessa keittiössä. Mikä olisi Viron kansallisruoka?
Viron modernein kappahalli on Baltian asematori eli Balti Jaama Turg
Marjamäen linna – uusri retkikohde Tallinnassa

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blonditiina reissaa eli matkajuttuja ympäri maailmaa